Krav til en Lyn-ansatt

Mandag kom beskjeden mange Lyn-supportere hadde ventete på, nemlig at Lyn og Chelsea har kommet til enighet om et forlik. Dette betyr i all enkelhet a...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2008 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Mandag kom beskjeden mange Lyn-supportere hadde ventete på, nemlig at Lyn og Chelsea har kommet til enighet om et forlik. Dette betyr i all enkelhet at klubbens administrasjon kan legge et vanskelig år bak seg, og begynne å planlegge de gode tidene.

Denne uken samles hele administrasjonen, samt vår nye sportssjef Rolf Magne Walstad seg på Bardøla Høyfjellshotell for å planlegge 2009, og det blir garantert både spennende og utfordrende. Ingen må tro at vi kan flyte på en sky fordi vi har løst de siste ukers strabaser. Vi har en gigantjobb foran oss, men i likhet med de andre i klubben har jeg stor tro på at vi skal klare det.

Bakgrunnen for det er mange, men en av grunnene som gjør meg optimist er måten dette året har blitt håndtert på av de ansatte i klubben. Da tenker jeg primært på spillerne som har fått en god øvelse til å prestere under et voldsomt press, og vi i administrasjonen som har måttet jobbe under svært vanskelige forhold. Sist, men ikke minst må jeg få gi litt skryt til min sjef, og Lyns klubbdirektør Erik Langerud for måten han har fremstått på. Det kan ikke være enkelt å komme fra en god jobb som markedssjef i Skiforbundet og inn i det minefeltet Lyn har vært i år, men både jeg og de fleste andre rundt klubben synes han har fremstått på en god, trygg og tillitsvekkende måte. I grunnen slik man håper en leder skal fremstå på når det blåser.

Det er først nå han kan vie tiden sin til det som fristet han med jobben, nemlig å utvikle Lyn til å bli et topplag i Norge.

Om vi blir det i 2009, er ikke lett å spå, men jeg synes vi har et godt utgangspunkt. Vi har en stall bestående av 16 spillere, noe som setter oss i en gunstig posisjon vis -a -vis andre klubber, som har store spillerstaller som må slankes. Vi har løst noen enorme utfordringer som har styrket oss veldig, og gjennom dette året har vi merket at interessen for Lyn, og ønsket om å hjelpe oss er enormt. Da lisensen skulle i havn føltes det som halve Oslo ville hjelpe, og da jeg fikk en telefon fra forværelset til Fabian Stang med spørsmål om de kunne få lov til å donere 10.000 kroner, forstod jeg hva Lyn betyr for denne byen.

All spøk om Lyns tilskuertall, og annet fjas om at vi er for spesielt interesserte, kunne vi i hvert fall feie til side i den prosessen. Bare spør Erik om det, han hadde over 300 sms fra privatpersoner han ikke kjente med lykkeønskninger og gratulasjoner på mobilen sin den dagen alt var i boks.

Slikt varmer, det skal dere som leser dette vite. Det er tross alt ikke alle mennesker forunt å jobbe et sted hvor så mange følger med på alt du gjør, og som bidrar så mye for at man skal lykkes. At de samme menneskene i enkelte perioder er våre største kritikere forstår vi godt, for de mener det positivt, og sånn skal det være.

Til dere som har stilt spørsmål ved jobben vi har gjort, til dere som har sendt en sms eller en mail, til dere som kommer innom kontoret, og til dere som har bidratt økonomisk eller med gode råd har jeg bare én ting å si. Tusen takk!

Vi lover å holde koken til Molde står på motsatt banehalvdel 15. mars i serieåpningen på Ullevaal stadion.

Med ønske om en god helg!

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse