ANNONSE
Annonse

La småhusområdene være i fred

Camilla Wilhelmsen, nestleder i byutviklingskomiteen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

KOMMENTAR: Arbeiderpartiet, SV og MDG forsøker å fraskrive seg det ansvaret de har når de fører inn et boligområde på fortettingslisten sin.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 07:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Byrådets forslag til kommuneplan legges denne uke frem for Oslo bystyre, og i planen fjernes en rekke småhusområder fra fortettingslisten. Jeg er veldig glad på vegne av alle de boligeierne som nå kan puste lettet ut. For dem er heldigvis kampen over.

LES BAKGRUNN: Nedre Grefsen og småhusområdene i Nydalen tas ut av kommuneplanen

Men for de som bor på Smestad og Slemdal og andre steder som fremdeles er med i byrådets fortettingsliste, fortsetter dessverre kampen for hjem og nærmiljø.

Det er da ekstra ille å lese i den endelige kommuneplanen hvordan AP, SV og MDG forsøker å fraskrive seg det ansvaret de har når de fører inn et boligområde på fortettingslisten sin; Det spiller nemlig ingen rolle om en områdeutnyttelse er veiledende eller ikke når utbyggere tropper opp på døren til folk.

Etter at byrådspartiene la frem denne planen på høring i fjor med såkalt veiledende arealpotensiale, ble alle eiendommene i Henriks vei på Røa kjøpt opp. Nå er Henriks vei tatt ut igjen som utviklingsområde, men skaden er allerede skjedd.

Jeg oppfordrer nå SV, MDG og AP om å ta til vettet. Stans raseringsplanene i småhusområdene. La Oslos innbyggere få være i fred.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ: To grunner til at byrådet vil redde Nedre Grefsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse