Nordre Aker Budstikke mener: Leder: Både og - ikke enten eller!

 

Skolebehovsplanen ble lagt frem forrige fredag. Det har vært stor spenning rundt hva Utdanningsetaten ønsker i Nordre Aker Bydel. Foreldresammenslutni...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2009 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Skolebehovsplanen ble lagt frem forrige fredag. Det har vært stor spenning rundt hva Utdanningsetaten ønsker i Nordre Aker Bydel. Foreldresammenslutningen av alle FAUene i bydelen - «Fellesaksjonen for skoler i Nordre Aker» - har i løpet av året stått på ovefor etaten. Og aksjonen har virkelig gjort seg synlig overfor skolemyndighetene - også gjennom Nordre Aker Budstikke. Og det har gitt resultater. Blant annet kan aksjonen nå glede seg over at etaten går for Grefsen videregående som fremtidig ny ungdomsskole i bydelen. I tillegg foreslår etaten en ny barne- og ungdomsskole i vestre del av bydelen, noe aksjonen også ønsket. Men med en eventuell 1-10-skole, ser ikke etaten og skolebyråd Torger Ødegaard (H) behovet for Ullevålsalleen-initiativet, selv om det samtidig foreslås at prosjekteringen skal fortsette. Avisen skjønner godt at Ullevål FAU er skuffet over at det en eventuell ny skole skal utelukke Ullevålsallé-initiativet. Ullevål skole er allerede veldig skviset på plass, og trenger mer kapasitet nå! Og Ullevålsallé-forslaget kan gjennomføres mye raskere i forhold til å bygge en helt ny skole. Hvis allé-forslaget blir dumpet, så blir det veldig lenge å vente på mer plass for området - en helt ny skole er ihvertfall ikke en rask affære. Prosessen for «nye» Kjelsås skole forteller noe om at ting tar tid - som bystyremedlem og nestleder av byutviklingskomitéen Tone Tellevik Dahl (Ap) sa til budstikka forrige uke ; Ennå har ikke den planen nådd til Rådhuset!

Etaten nevner videre at den tror Ullevålsallé-prosjektet kan bli «dyrt», men ingen sum er nevnt såvidt avisen kjenner til. Og tomten er som FAU-leder Wiig også poengterer - allerede kommunens. Hva etaten mener er «dyrt» bør komme frem. I tillegg mener avisen at etaten bør fortelle hvor den har tomtealternativer for ny barne- og ungdomsskole. Det vil jo gjøre det enklere å avgi høringsuttalelser til ny-skoleforslaget.

Uansett - siste ord om skolebehovsplanen for Nordre Aker er ihvertfall ikke på langt nær hverken sagt eller skrevet. Eksempelsvis skal bydelens politikere si sitt om forslaget neste onsdag. Men fort går som nevnt skolefremdriften ikke.Og er det noe Nordre Aker ikke har, så er det nettopp god tid. For denne høsten vil så godt som alle grunnskolene allerede være fulle. Og neste høst - 2010 - er situasjonen prekær. Og det er noe «alle» har visst om lenge!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse