LEDER: Kanskje kommer...

FOTO: Foto: Cathrine Wessel, Det Kongelige Hoff

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
...Kongen? Det vil si, Kongen kommer! I dag bekreftes det fra Rådhuset, som offisielt er vertskap gjennom Ordfører Fabian Stang, at kongeparet tar turen til Bydel Nordre Aker for å feire 17. mai i år. Det er helt riktig, som bydelsdirektøren sier, en stor ære å få så prominent besøk på det som er den største festdagen i kongeriket. Den norske nasjonaldagen er, ganske ulikt tilsvarende dager i andre land i verden, folkets, og først og fremst barnas, dag. "Kongen på balkongen" er liksom høydepunktet i det tradisjonsrike barnetoget i Oslo. Det at han i år tar turen hit til oss på selveste 17. mai, må man få lov til å glede seg over, enten man er royalist eller republikaner, eller bare forholder seg til statsformen gjennom ukebladene.

For dette er barnas dag. Og det er gledelig at det, etter de detaljene av det foreløpige programmet vi har fått se, er bydelens barn som skal stå for underholdningen. Flere av skolekorpsene skal spille, både i Nydalen og i Ullevål Hageby. Det skal selvfølgelig velges en blomsterpike og en blomstergutt, som skal neie og bukke til Hans og Hennes Majestet. Lokale, unge talenter – som vi i Nordre Aker har massevis av – skal underholde fra scenen i Nydalen.

For de kongelige har det blitt en tradisjon å besøke Oslos bydeler etter den offisielle vinkingen på 17. mai. For ellevte gang legger de turen ut dit folk bor. I fjor var det Bydel Grünerløkka som fikk kongelig besøk, året før var det våre naboer i vest, Vestre Aker. I år er det vår tur, men helt "uproblematisk" bli det ikke. Nydalen er ikke det stedet der det foregår aller mest på 17. mai, til forskjell fra stopp nummer to, Damplassen, der Ullevål skoles musikkorps har stått for pølser, brus og nasjonaldagsstemning i en årrekke. Likevel vil Kongen og Dronningen til den "nye bydelen ved elva". Derfor gjør vi som bydelsdirektøren, og oppfordrer alle som kan til å ta turen til Nydalen og en hyggelig feiring, der man dessuten kan møte bydelsbeboere fra andre områder enn vi pleier til daglig!

Det blir nok ingen oppdekning på perrongen på Nydalen stasjon, til tross for at Kongen kommer. Men kanskje kan vi ønske oss, sett i lys av at musikeren bak en av de mest kjente konge-sangsangene i landet, nylig gikk bort, at "Kanskje kommer Kongen" blir å finne på skolekorpsenes repertoar i år?

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse