ANNONSE
Annonse

KOMMENTAR:

Les dette så får du kanskje enda mer lyst til å trene i sommer

Astrid Moe Eikrem forteller hvordan du skal holde trøkket oppe - også i sommer. Foto: PRIVAT

– Tre ting som gjelder for å trene i ferien!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2017 kl 10:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sommer og ferie. Er du av typen som tenker; Yes! Nå skal jeg toppe formen, og trene knallhardt, helst hver dag?

Eller; Ferie, nei da skal jeg «…ligga på ryggen og sjå på lerka som svingar seg høgt i det blå...»

Jeg har gjennom årene prøvd meg på begge variantene, mest den siste egentlig. Men jeg har funnet ut at vedlikeholdstrening er den beste løsningen for meg.

Ferie er å ha tid til å være sammen med familie og venner, å gjøre ting felles. Fellesferie er et godt ord. Det kan passe dårlig å legge ut på en lang joggetur midt i oppkjøringa til felles lunch, felles tur til stranda, båttur eller felles shopping.

Og den koselige fellesfrokosten, den kan man ikke ødelegge med å være ute på trening. På kvelden er det ofte sen fellesmiddag med god mat og drikke, da blir det litt sært å trene i stedet for å være sosial.

For å få trent i ferien er det tre ting som gjelder for meg: forberedelser, organisering og fellestrening!

Astrid Moe Eikrem Foto: PRIVAT

Forberedelser: jeg tar alltid med meg joggesko uansett hvor jeg skal. De kan brukes til å gå tur, jogge om det er mulig, gå trapper på hotellet eller «run-seeing» når jeg kommer til en ny plass og vil se mye på kort tid. Ha med litt treningsklær også, det tar ikke store plassen i bagasjen.

Organisering: det er hett og svett å løpe og trene i varmen, så jeg må få lagt treningen så tidlig på dagen som mulig. Jeg øver meg på å trene før frokost – og det er jo rett og slett fantastisk når jeg klarer å kreke meg opp før de andre!

Beste oppskriften for å føle seg som en skikkelig friskus. Masse overskudd og energi til resten av dagen! Litt havregryn og melk, eller en banan, så har du drivstoff til en liten morgentrening.

Planlegg dagen før når du skal få inn trening. Når kan jeg få det til?

Få med flere: Fellesferie og fellestrening passer godt sammen. Allier deg med en annen som har lyst til å få trent, og avtal når og hvor. Får du med hele gjengen og hyttenaboene også, er det ekstra moro!

Det trenger ikke å være en lang joggetur der noen blir akterutseilt 100 meter hjemmefra. Hva med en liten runde, som noen løper én gang, andre kanskje to - eller tre? Eller noen gode intervaller i en trapp eller bakke. Og så litt felles styrketrening til slutt. Eller spille badminton, fotball eller noe annet fysisk moro for både store og små.

Hvis du har trent og holdt deg i form gjennom våren, så er det viktig å holde det ved like i sommer. Trening er ferskvare, og velger du fire uker rett ut på ryggen med mye god mat og drikke, vil det være tungt å komme i gang igjen etter ferien.

Litt aktivitet jevnlig er mye bedre enn ingenting. Og det er ikke så mye som skal til.

LES OGSÅ:
Willy skulle bare på ferie til Grefsen, så var katten borte!

Her er mine beste tips til sommertrening:

Kondistrening: Gå raskt/jogg/løp 30 minutter i naturen mens du nyter fuglesang, vakre omgivelser og god sommerlukt. Svømmebasseng? Svøm et kvarter her og et kvarter der, så blir det bra trening av det. Intervalltrening er effektivt og fort gjort. Husk en rolig oppvarming før du starter, så du ikke får strekk og kroppen er litt forberedt.

Ta gjerne kortintervaller, så føles det ikke så tungt! For eksempel Tabata-intervaller med 20 sek jobbing, 10 sekund pause 8 ganger (= 4 minutt). Gjenta 2-3- 4 ganger. Eller løp/gå raskt opp bakke/trapp så mange ganger du orker, og jogg lett noen minutter etterpå.

Styrketrening: lag en sirkeltrening med 3, 4, 5, 6 øvelser. En runde er bra, to runder er enda bedre, og tre runder er superbra! Jogg / gå raskt 5-10 min før du starter med styrkeøvelsene.

Her er en liten runde jeg gjorde på hytta i går: 1. Pushups (så mange jeg
klarer, først strake, så evt ned på kne). 2. Gående utfall med lange steg, 20 stk. 3. Planken 30-60 sek. 4. Hoftehev, 20 stk. Med disse øvelsene får du trent de store muskelgruppene og får mye ”valuta for pengene”. Få med gjestene, familien, naboene – på med litt musikk –og du og du så godt det føles etterpå!

Morgentrening er mitt prosjekt for sommeren. På hytta sover vi så utrolig godt, både til 9 og 10! Da går jo halve dagen! Så målet mitt er å få til to morgentreninger i uka i sommer, og TOPPE det hele med et morgenbad etterpå på vei hjem. DET er et hårete mål for meg som er et B-menneske med (kaldt-)vannskrekk..!

Astrid Moe Eikrem

Astrid Moe Eikrem er coach og treningsveileder, og driver Heile deg Coaching og trening på Kjelsås. Hun er fast spaltist i Nordre Aker Budstikke. Les mer fra Astrid her.

Liker du litt fart og å bryne deg også, er du velkommen til å bli med på Heile deg Hoppla-treningene våre på Kjelsås hver mandag. Her er det både kondis- og styrketrening. En effektiv utetime i hyggelig lag!

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse