Leser markaloven med forskjellige briller?

Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets ene...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2009 kl 10:00

Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets energi- og miljøkomité, Inga Marte Thorkildsen (SV) inntok Trollvann for å debattere lovutkastet.. Hun mener motstanderne av loven farer med «det reneste vås». «Idrett og friluftsliv i Marka er jo det loven skal sikre», sa blant annet Thorkildsen. Hun slo også tilbake mot kritikernes påstander i pressen om at det vil bli totalt byggeforbud i «Marka». Leder av Maridalens venner - Tor Øystein Olsen, mener derimot at det ikke er samsvar mellom innholdet i lovutkastet og «den vakre formålsparagrafen» .I tillegg mener Olsen at miljøvernminister Solheim & Co holder tilbake informasjon. Og Olsen trekker også blant annet frem a det er riktig at man kan søke dispensasjon i enkle tiltak, men at det likevel vil kreve dyre reguleringsplaner.

– En vanlig «hobbybonde» i marka, eller et idrettslag, vil ikke har råd til slikt. Kjelsås IL kan ikke drive kakelotteri for å finansiere gebyrene for en reguleringsplan for en ny skiløype på Linderudkollen, sier Olsen i dagens avis.

For folk flest - og som ikke er helt på detaljnivå med markaloven - kan det synes som om lovpriseren og kritikeren leser lovutkastet med helt forskjellige briller. Avisen mener Maridalenbeboer og skihelt Vegard Ulvang har et godt poeng når han i en annen avis uttaler at «Faktum er at det Erik Solheim har sagt til Aftenposten, hvor han har lovet en positiv holdning i forvaltningen av loven, er akkurat det vi mener. Hvis han får skrevet det han sier inn i loven, så hadde vi vært enige. Da ville veldig mange kunne støtte loven» Eller kanskje tenker miljøvernministeren at noen burde bytte briller?

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!