Leser markaloven med forskjellige briller?

Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets ene...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2009 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets energi- og miljøkomité, Inga Marte Thorkildsen (SV) inntok Trollvann for å debattere lovutkastet.. Hun mener motstanderne av loven farer med «det reneste vås». «Idrett og friluftsliv i Marka er jo det loven skal sikre», sa blant annet Thorkildsen. Hun slo også tilbake mot kritikernes påstander i pressen om at det vil bli totalt byggeforbud i «Marka». Leder av Maridalens venner - Tor Øystein Olsen, mener derimot at det ikke er samsvar mellom innholdet i lovutkastet og «den vakre formålsparagrafen» .I tillegg mener Olsen at miljøvernminister Solheim & Co holder tilbake informasjon. Og Olsen trekker også blant annet frem a det er riktig at man kan søke dispensasjon i enkle tiltak, men at det likevel vil kreve dyre reguleringsplaner.

– En vanlig «hobbybonde» i marka, eller et idrettslag, vil ikke har råd til slikt. Kjelsås IL kan ikke drive kakelotteri for å finansiere gebyrene for en reguleringsplan for en ny skiløype på Linderudkollen, sier Olsen i dagens avis.

For folk flest - og som ikke er helt på detaljnivå med markaloven - kan det synes som om lovpriseren og kritikeren leser lovutkastet med helt forskjellige briller. Avisen mener Maridalenbeboer og skihelt Vegard Ulvang har et godt poeng når han i en annen avis uttaler at «Faktum er at det Erik Solheim har sagt til Aftenposten, hvor han har lovet en positiv holdning i forvaltningen av loven, er akkurat det vi mener. Hvis han får skrevet det han sier inn i loven, så hadde vi vært enige. Da ville veldig mange kunne støtte loven» Eller kanskje tenker miljøvernministeren at noen burde bytte briller?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse