Livslang læring

I et arbeids- og samfunnsliv i stadig forandring, har vi alle behov for å tilegne oss ny kunnskap og kompetanse. Ny teknologi, endret etterspørsel ett...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.09.2006 kl 15:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I et arbeids- og samfunnsliv i stadig forandring, har vi alle behov for å tilegne oss ny kunnskap og kompetanse. Ny teknologi, endret etterspørsel etter arbeidskraft og stadig flere kunnskapsbaserte jobber skaper et større læringstrykk hos den enkelte.

Ledere har også et stadig tøffere trykk. Vi ser det i næringslivet, men også i fotballen på de fleste nivåer; kravet til å prestere og vinne øker. Fra dag til dag. Fra årsrapport til årsrapport. Fra kamp til kamp.

Metodene for å skvise mennesker, de som ikke presterer hundre prosent – hele tiden - ut av bedrifter, toppledere vekk fra sine posisjoner og fotballspillere ut av laget, blir stadig styggere. Veksten i antall uføre er økt med to prosentpoeng de siste ti årene, toppledere blir utsatt for innfløkte "drittpakker" og stygg skittkasting, og topping av lag synes å bli akseptert ved stadig yngre årsklasser.

Det er behov for mange mennesketyper både på en arbeidsplass og på et fotballag. Administratorer og entreprenører. Spilloppmakere og mer seriøse. En leder som evner å skape en trygghet for alle, finne en plass hvor alle kan føle at de bidrar, er en moderne leder i humanismens ånd.

Et lag er et lag i gode og dårlige tider. Et lag er ikke bedre enn det svakeste ledd. Snarere enn å bruke energi på å bli kvitt dette leddet, bør ledere på mange nivå søke å finne steder innenfor fellesskapet, hvor de "svakeste" kan få utvikle selv seg og sin selvfølelse, finne en plass de kan være nyttige og bidra inn i fellesskapet. Her er det kreativitet og oppfinnsomhet som må til snarere enn å rette nesa ned i regnskapet eller kampresultatene.

Det er behov for mange mennesketyper både på en arbeidsplass og på et fotballag

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse