«Lokale innbyggere opplever å ikke ha blitt lyttet til»

Ingeborg Briseid Kraft i Grefsenveien, over Disen holdeplass, fotografert i sommerlige omgivelser. FOTO: PRIVAT

DEBATT: – Det er dessverre fortsatt slik at folk flest opplever at det er stor avstand mellom innbyggere og politikere og at beslutninger ofte blir tatt over hodene på dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2018 kl 08:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Innbyggermedvirkning lønner seg hvis vi vil unngå forsinkelser og ekstrakostnader.
Grefsenveien har vært gjenstand for mye diskusjon de siste dagene. Oppgraderingen av veien har blitt behandlet som en byggesak for å spare tid og ressurser, likevel har det blitt en lang og kostbar prosess – så lang at vi i mellomtiden har fått både nytt byråd og nye politikere i bydelsutvalget.

Uten å gå nærmere inn på detaljene i saken om Grefsenveien er situasjonen vi står i nå et resultat av at lokale innbyggere opplever å ikke ha blitt lyttet til i beslutningsprosessen.

Protestaksjoner og underskriftskampanjer er et uttrykk for at man ikke har trukket inn alle som bør ha et ord med i laget når omgivelsene skal endres. Det er dessverre fortsatt slik at folk flest opplever at det er stor avstand mellom innbyggere og politikere og at beslutninger ofte blir tatt over hodene på dem.

Se bildet større

Slik ser Sporveien for seg snittet i nye Grefsenveien.

Det har blitt sagt før, men det er grunn til å si det igjen: Vil vi unngå ekstrakostnader, langvarig saksbehandling og negativ publisitet må vi lytte til nærmiljøet og finne frem til løsninger som samler bred støtte i lokalbefolkningen.

Det finnes flere metoder for innbyggermedvirkning, for eksempel fokusgrupper, folkemøter, plansmier, arbeidsverksted og borgerpanel. Dette er nyttige, demokratiske verktøy, og vi bør bli flinkere til å ta dem i bruk.

Ingeborg Briseid Kraft (V) Nestleder Nordre Aker bydelsutvalg

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES MER OM SAKEN:

Bymiljøetaten mener sykkeltiltakene i Grefsenveien er godt forankret lokalt. Permanent løsning én vei - Sykkelfelt også fra Disen og oppover.

BU-leder om sykkelutspill i Grefsenveien: – Oppsiktsvekkende, trist og kritikkverdig

Lokalpolitiker: «Sykkelen er ikke problemet i Grefsenveien!»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse