EM-finalen i fotball i dag: – Look to Lyn!

Noor Eckhoff (18) spiller på Lyn Damer, men også på aldersbestemte landslag. FOTO: LYN FOTBALL

Gode utviklingsmiljøer handler ikke bare om penger, Lyn har gjennom de siste årene fått frem mange landslagsspillere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2017 kl 13:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Søndag spilles EM-finalen for kvinner - fotball. Nederland - Danmark på NRK-1 klokken 17.00. VG har i dag en kommentar om at det må skje noe i norsk kvinnefotball - og det fort. Med bakgrunn i Norges skuffende resultat i årets EM. Samt at et dykk i arkivet, viser at «advarslene» om en rivende internasjonal utvikling i verdens største kvinneidrett har vært der siden begynnelsen på 2000-tallet - les hele kommentaren i VG her. Den er også bakgrunnen for hovedtrener i Lyn Damefotball, Glenn Klevens innlegg i Nordre Aker Budstikke søndag..

Look to Lyn! I dag er det EM-finale i fotball. VG skriver igjen om problemene i norsk kvinnefotball og mangel på ressurser.

Men gode utviklingsmiljøer handler ikke bare om penger. I Lyn har vi fått frem mange landslagsspillere de siste årene. Dedikerte spillere og dyktige trenere har jobbet hardt, og vil fortsette med det i årene som kommer.

Uavhengig av debatten som går rundt norsk fotball om dagen så klarer Noor Eckhoff (journ. anm. bildet) seg i overskuelig fremtid godt med en sykkel.

Det fine med norsk fotball er at den i svært liten grad preges av likegyldighet - noe som i bunn og grunn er utelukkende positivt.

I norsk målestokk er vi i Lyn Fotball på ulike sett og vis, kall det, heldige. Som klubb befinner vi oss geografisk sentralt plassert i landet.

Vi har et klubbstyre og en administrasjon som uttalt prioriterer og ønsker å tilrettelegge best mulig for jentene i klubben. Vi har en sportslig leder med nødvendig innsikt og ikke minst gjennomføringskraft.

Vi har kompetente og engasjerte ledere/trenere i ulike ledd. I tillegg, og aller mest vesentlig, har vi gode treningsgrupper med ivrige, ambisiøse og dedikerte fotballspillere.

Kort oppsummert har Lyn Fotball etter 10 års godt og bevisst arbeid fått på plass en relativt stabil struktur og kultur for og rundt jentene i klubben.

Kontinuitet, kompetanse og hardt arbeid er nok nøkkelfaktorer. I hvilken ende bør man starte?

Vi alle liker smak av kake - men først må kaken bakes!

Glenn Kleven
Hovedtrener Lyn Damer Fotball
, som i skrivende stund ligger på topp i 1. divisjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse