– Måtte det beste hjemmelaget vinne!

Jonny Olsen og Skeid-supportere på Bislett i august 2015, da Skeid møtte Lyn i 2. divisjon. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Magnus Wattne må gjerne fokusere på at Lyn har flere supportere enn oss, men akkurat det bryr vi oss fint lite om.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2017 kl 14:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Et historisk megaoppgjør i norsk målestokk. Tre seriemesterskap og hele 16 cupmesterskap står de to lagene for i Norge. Det er liten tvil om at det er to giganter i norsk fotballs historie som møtes til duell i 1.runde i NM i morgen.

Ting er annerledes nå enn det var når klubbene var på sitt beste. Vi har begge dog ambisjoner om å være lag i toppen av våre divisjoner denne sesongen, men jeg er ganske sikker på at begge lag hadde ønsket at disse divisjonene ikke var på tredje og fjerde nivå på Norges fotballpyramide. Men det tar ikke noe bort fra denne kampen, som blir spennende fra start til slutt.

Skeidsupporter Jonny Olsen og de andre skeidoksene gleder seg til bydelsderby torsdag 27. april, Skeid tar imot Lyn til Nordre Åsen i første runde i NM. Olsens kommentar viser til kommentar fra Magnus Wattne i Lyn - les kommentaren til Wattne her.

Vi har noe på gang. Vi har en meget talentfull tropp, det har begynt å skje ting i Skeid i form av dyktige folk som driver Skeid på en annen måte enn det har blitt gjort tidligere, og vi har en fotballtrener i Tom Nordlie som er kapabel til å få det beste ut av Skeids unge mannskap.

Forhåpentligvis klarer han det en gang til i morgen, når Lyn kommer på besøk. Vi har ambisjoner om avansement til andre runde!

Det er dog synd å se at Magnus Wattne sier at vi ikke mobiliserte mot Lyn 1.mai for 2 år siden. Det gjorde vi. Og vi ga absolutt alt fra sidelinja. Det har vi planer om også denne gangen.

Men det er klart det blir forskjell når det i utgangspunktet er en supportergruppe som har betydelig flere medlemmer enn den andre. Vi har aldri fokusert på hvor mange vi er, vi fokuserer mest på å være tilstede på hver kamp og gi jernet, uansett antall.

Magnus Wattne må gjerne fokusere på at Lyn har flere supportere enn oss. Men akkurat det bryr vi oss fint lite om.

For som Wattne sier, så er det mange lag i Norge som har utfordringer med å få folk på kamp. Det gjelder mange lag på øverste nivå, på nest øverste nivå… ja, på alle nivåer i Norge. Det er sjelden vi Skeidoksene får utfordringer på tribunen i form av bortesupportere. Så vi gleder oss til stemning på tribunen.

Sannsynligheten er også stor for at Lyn blir flere enn oss på tribunen også denne gangen. Rett og slett fordi Lyn over lengre tid har hatt en større supportergruppe enn oss.

Men, vi har også lagt merke til at Lyns tilskuertall over flere år har blitt mindre og mindre. Uten at vi skal rette for mye fokus på det.

Istedet synes jeg vi skal legge fokus på kampen i morgen. Det blir gøy, og vi gleder oss til kamp mot en av våre byrivaler! Vi er naturligvis favoritter basert på divisjonsforskjellen, men cup er cup, ballen er rund og alt kan skje over 90 minutter.

Vi ønsker Lyn velkommen til Nordre Åsen, og måtte beste hjemmelag vinne!

Jonny Olsen
Sjefsokse

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse