– Mestring handler ikke om å tåle

FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Noen skal mestre familieferie sammen med mennesker de ikke trives med, andre skulle ønske de hadde en familie å dra på påsketur med. Noen blir fulle og lager det årlige påskedramaet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2017 kl 08:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
  • Egil-Arne Skaun Knutsen (f. 1966) er psykolog, tidligere bosatt i Nordre Aker og driver egen praksis. Han har også yrkesbakgrunn fra Forsvaret og Statoil, og jobber også mot bedrifter. Skaun Knutsen er spaltist i Nordre Aker Budstikke. Du kan lese flere av hans tankevekkende innlegg her.

Med mestring mener jeg smart og aktiv håndtering av utfordringer, slik at de ikke lenger blir noe som må mestres eller tåles.

Med mestring mener jeg ikke ideen om å tåle det man ikke tåler.

For eksempel er jeg veldig for å arbeide målrettet med smarte arbeidsprosesser, slik at man får mer tid til lunsj, søvn og andre nødvendige menneskelige behov, som også å være ute i dagslys.

Noen ganger vil mestring handle om å påvirke sin situasjon, slik at man får det så godt det er mulig. Det er jo slik at det ikke er mulig å ha det bedre enn så godt det er mulig.

Jeg har heller aldri møtt noen som har gjort noe bedre enn så godt de kan. Gjør så godt du kan, for å ha det så godt som mulig. Det holder.

Nå er det påske. Den ene og den andre skal mestre familieferie sammen med mennesker de for lengst vet at de ikke trives sammen med. Det er fordi at bindingene gjør at man ikke føler seg fri til å gjøre det man vil i påsken.

Andre skulle ønske de hadde en familie å dra på påsketur sammen med og et sted å dra til, mens andre igjen bare har det lett og hyggelig med tradisjoner og egg til frokost ikledd den riktige strikkekoften for anledningen.

Noen skal drikke seg fulle og lage sitt årlige påskedrama.

Vi har det forskjellig i påsken, det er sikkert og visst. Sånn er jo livet generelt sett også, vi har det forskjellig.

Man får gjøre det beste eller det verste ut av det. Det er jo den enkeltes frie valg.

Gjør så godt du kan, for å ha det så godt som mulig.

Egil-Arne Skaun Knutsen
Psykolog og blogger

Les flere av Egil-Arnes kommentarer på Nordre Aker Budstikke her, eller på bloggen hans Psykogrubbel.

Les mer fra Egil-Arne Skaun Knutsen:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse