Brillebloggen: Mil etter mil for et par briller

HEDERSMANN: Den forventede levealder for menn i Tanzania er 60. Unntakene er menn som Kaggwa (85), en pensjonert politimann som fikk briller av en kunde hos Specsavers. FOTO: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Kaggwa hadde reist i mange mil for å kunne oppfylle drømmen om et par briller. Nå kan han nyte de siste årene med synet på plass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 3

Den tøffe 85-åringen hadde gått i timesvis for å få en synsundersøkelse og nye briller. Helt på egenhånd kom han til «eyecampen» vår på Zanzibar. Viljen var sterk, og evnen likeså. Kaggwa var fast bestemt på at de siste årene av hans liv skulle bli med et bedre syn.

Den pensjonerte hedersmannen var tidligere politi og slet med en stor minusstyrke som hemmet ham sterkt. Så da var det ikke rart at Kaggwa lyste opp i et stort smil da han endelig kunne spasere avgårde med briller i ansiktet. Han takket med et stort «asante» - takk på swahili, og la ut på den lange veien hjem.

Se bildet større

Kaggwa (85) med nye briller fra en giver i Norge. FOTO: Morten Bendiksen

I likhet med Kaggwa, så har de fleste reist langt for å komme til oss, med et håp om en synstest og et par briller. De som ikke har noe galt med synet sitt, får uansett et par solbriller. Dessverre står det alltid noen igjen, som vi rett og slett ikke rekker å hjelpe på den tiden vi har der. Dermed kan det oppstå oppstyr, som vi etter beste evne forsøker å stagge med utdeling av skrivesaker, notatblokker og andre ting som vi har med fra Norge. Det er ingen tvil om at organisasjonsevnene blir testet ut hos alle mann.

I morgen reiser vi til et annet sted, etter anmodning fra helsemyndighetene på Zanzibar, og er veldig spente på hva som venter oss der.

Se bildet større

MEDBRAKTE GAVER: Helseklinikkene på Zanzibar er ikke spesielt velutstyrte, og elementære ting som penner og notatblokker fra Philip Reiler blir godt mottatt hos oversykepleier Maamuni. FOTO: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN 2018: DAG 1 – Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar
DAG 2 – Sola fører til grå stær

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse