Leder

Mye vil ha mer

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2010 kl 11:19

At Teknisk Museum denne uken passerer besøkstallene fra suksessåret i fjor, er en stor bragd. Museet som har ligget på Kjelsås siden midten av 1980-tallet har opplevd en formidabel interesseøkning de siste årene. I 2009 går de mot 100.000 flere besøkende enn i 2004. Det er en økning på 72 prosent. Fra 2002 til 2008 økte besøkstallet med 78 prosent. Det er moro! Men så er jo også Teknisk Museum et morsomt museum.

At barna elsker museet på Kjelsås, der de selv kan prøve ut mange av installasjonene i utstillingen, er ingen overraskelse eller nyhet. At de voksne også omfavner museets tilbud er jo i og for seg ingen stor overraskelse det heller – når man først følger barna på museet kan man jo like godt ta del i aktivitetene selv også. Sist sett på Lego-festivalen der store som små satt bøyd over bordene og satte sammen de små, fargerike klossene. (At Lego-festivalens nest siste helg satte en formidabelt besøksrekord med over 3000 innom på én og samme dag, beviser at tilbudet nådde bredt). Det som er mer overraskende, i alle fall litt annerledes, er at museet nå også henvender seg direkte til de store. Senkveld forrige torsdag, som utelukkende var for dem over 18 år, var et prosjekt med stor fallhøyde, men som ble en suksess større enn museet hadde turt å håpe på.

Vi er mange som blir som barn igjen innenfor dørene på Teknisk Museum. Mange av dem som var der forrige tirsdag hadde nok ikke vært på museet siden de selv var små. Nå fik de se at museet har noe å tilby også dem som er voksne.

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff sier i dagens avis at hun er fornøyd med den økte interessen, men at hun er overbevist om at de kan – og bør – nå et mye større publikum enn det de gjør i dag. Det tror vi så absolutt at museet kan. Ønsket om å flytte til nye, større lokaler i sentrum, i nærmere tilknytning til de andre museene som også etter hvert vil finne veien til den nye bydelen ved fjorden, er derfor forståelig. Likevel viser de siste årene at museet mestrer å trekke stadig flere mennesker til Kjelsås, og at lokasjonen er godt innarbeidet blant folk. Vi tror Teknisk Museum har en lysende fremtid på Kjelsås. Men det er ikke gitt at det blir der for bestandig. Ta turen. Du vil ikke angre!

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon