Nå kan alle på sykehuset se – også de ansatte

STOR PÅGANG: Åshild sørger for at mange av de ansatte ved Mount Meru Hospital får synsundersøkelse. FOTO: UTLÅNT

BRILLEBLOGGEN: Helsevesenet i Tanzania er dårlig utbygd, og selv om vi har eyecampen på et sykehus, så er det ingen selvfølge at de ansatte har god øyehelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2017 kl 12:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika. Les Brillebloggen fra 2016 her.

DAG 3

Idag var det mye helsepersonell som fikk synsundersøkelser og tilpasset briller.

Det er mange sykepleier– og medisinstudenter som er tilknyttet sykehuset, og det er en stor glede å kunne hjelpe disse.

I tillegg kommer det mange ansatte på Mount Meru Hospital, som har behov for å få undersøkt øynene sine. Sammen med damene som er iført sin fineste stas, er det i sannhet et fargerikt skue som møter oss.

Se bildet større

SOLBRILLER: Sola har mye av skylden for at befolkningen i Tanzania utvikler grå stær. Her får tre smårollinger solbriller fra Philip for å beskytte seg mot den nådeløse sola.

På dag tre av eyecampen fikk vi også hjulpet flere barn med store minusstyrker. Vesle Bright (6) som ble målt til minus 4, er dessverre ikke alene.

Kunnskapen om øyehelse er liten, og med dårlig syn er man i praksis forhindret fra å følge den naturlige utviklingen som jevnaldrende har. Alle disse hadde vi ikke kunnet hjelpe uten brillene som blir levert inn av kundene våre. Så en stor takk til alle som har levert inn briller til en av våre 75 butikker, enten det er på Sandakersenteret eller et annet sted.

Spesielt fint er det når brillene havner på nesen til mennesker innenfor helsevesenet. Neema skal bli sykepleier, og hadde problemer med å lese lærebøkene. Men takket være et par pent brukte lesebriller, er hun nå i stand til lese pensum uten problemer. Et stort smil lyser opp når hun tester ut sine nye briller på dagens avis, før hun går videre for å få utdelt solbriller.

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse