Når pus blir borte

Når du flytter til et nytt sted der din katt skal være både ute- og innekatt, skal du holde din katt inne i minst 3 uker før du gradvis slipper den ut...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2008 kl 15:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Når du flytter til et nytt sted der din katt skal være både ute- og innekatt, skal du holde din katt inne i minst 3 uker før du gradvis slipper den ut under oppsyn de første dagene.

Dersom du skal reise bort, er det best at katten din får bli hjemme ved at noen ser til den hver dag eller minst annen hver dag med mat, vann og toalett. Å sette bort katten til kjente, er risikabelt da katten ved enhver anledning vil prøve å komme ut for å finne veien tilbake til sitt hjem. Dersom du likevel velger å sette katten din bort, så husk at en katt lett kan komme gjennom den minste sprekk i et vindu som åpnes. Og en katt kan lett smette ut gjennom en dør som åpnes.

Å sette katten bort på et pensjonat, er vanligvis trygt. Men det beste og tryggeste stedet er hjemme !

Innekatter er oftest sjanseløse når de kommer ut enten ved å falle ned fra en veranda eller ved å komme seg ut gjennom et vindu. En innekatt er ikke vandt til alle de lukter, lyder og forhold som møter den ute. Den gjemmer seg og søker ikke til folk, heller ikke til sin eier om denne er ute og leter og roper etter katten.

Når en katt blir borte, skal du med en gang sette ut vann og mat på det stedet katten forsvant. En katt som forsvinner på et nytt og fremmed sted, vil alltid holde seg på dette stedet i minst 2 døgn før den legger ut på vandring. Dersom man da setter ut mat og vann godt gjemt inne i noe slik at ikke skjæra spiser maten, vil katten straks finne maten/vannet og holde seg der hele tiden uten å legge ut på vandring. Siden en katt, både innekatt og utekatt, er redd på nye steder, kan man sette ut en kattefelle om kvelden/natten med god mat inne i fella som kokt seifilet eller kylling. Noen må passe på fellen på avstand uten å la seg merke for mye og legge et pledd/laken over fellen når katten går inn i den. Pleddet/lakenet gjør at katten føler seg trygg inne i fellen.

Ikke forlat fellen. En katt som blir fanget i en kattefelle kan begynne å bite i nettingen og skade seg dersom ikke pleddet/lakenet blir lagt over fellen straks.

Etterlys katten i aviser og ved oppslag og på nettet www.nettkatten.no

Husk at det viktigste du gjør for at din katt ikke skal bli borte, er å kastrere og ID-merke katten! Kastrering hindrer løpetid som ofte forårsaker at katter løper bort og ID-merking gjør at din katt finner sin eier !

Bodil Eikeset

Leder Norsk Huskattforening

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse