Nei til undertrykking av kvinner og barn!

I uke 12 samlet borgelige konfirmanter i Oslo og resten av landet inn penger til humanistenes årlige innsamlingsaksjon: Frihetsaksjonen. Inntektene gå...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2006 kl 11:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I uke 12 samlet borgelige konfirmanter i Oslo og resten av landet inn penger til humanistenes årlige innsamlingsaksjon: Frihetsaksjonen. Inntektene går til utdanning og rehabilitering av tidligere tempelprostituerte i India. Gjennom 300 år har jenter på den indiske landsbygda blitt "ofret" til tempelguden. Jenter helt ned i niårsalderen blir gjennom et ritual tvunget til å leve som gudens hustruer resten av sitt liv og kan misbrukes seksuelt av landsbyens menn. Dette gir kvinnenes familie høy status. Tradisjonen med tempelprostitusjon bygger på overtro og har vært forbudt i mange år, likevel er det fortsatt tusenvis av jenter og kvinner som trenger hjelp til å komme seg ut av prostitusjon og få et verdig liv.

Den systematiske undertrykkingen av kvinner og barn som finnes mange steder er minst like ødeleggende som naturkatastrofer. Frihetsaksjonen har derfor som mål å hjelpe mennesker som er ofre for undertrykking på religiøst eller kulturelt grunnlag. Vi som lever i verdens beste land å o i, bør en gang i blant ta oss råd til å hjelpe folk i andre land som ikke har det like bra.

Hilsen borgerlige konfirmanter på Grefsen 2006:

Mariann Akselsen, Karina Andersen, Julie Backe-Bogstad, Jenny Dahl Bakken, Nora Marie Berg, Josefine Madsen Byhring, Ingrid Korsvold Dyb, Magnus Færøy, Ingrid Skarpnes Kløverød, Iris Nordmo Kvammen, Marthe Hardie Olsvik, Herman Skogstad, Joakim Berg Solum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse