Noe må gjøres

De siste ukene har Nordre Aker Budstikke satt fokus på trafikksituasjonen i Blåsbortveien. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon, bilkjøri...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
De siste ukene har Nordre Aker Budstikke satt fokus på trafikksituasjonen i Blåsbortveien. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon, bilkjøring i dårlig skiltet gangtunnel fra Tåsen senter, farlig utkjørsel med dårlig sikt mot svingen Tåsenveien/Blåsbortveien og gangtunnelen og parkering i skrå og umerket forgjengerovergang har gjort beboerne i området livredde.

Småbarnsmor Heidi Catrine Karal har engasjert seg i saken. To år etter første brev til Samferdselsetaten kom svaret i april. Alt ansvar ble skjøvet over på Friluftsetaten og politiet. Etaten skriver i tillegg at det ikke er avklart hvem som har ansvaret for undergangen. Fem måneder er nå gått. Seksjonssjef Torgeir Engesveen kan i dagens avis fortsatt ikke fortelle hvem som har ansvaret. "Slike ting tar tid," sier han. Ja, hvor lang tid tar det egentlig å avklare et ansvarsforhold?

Politiet, som har vært på befaring i området, ønsker bom, bedre skilting av fotgjengerovergangen, tunnelen og av det skrå gangfeltet i svingen. Unødvendig, mener Engesveen, fordi "parkering i gangfelt er uansett ikke tillatt". Neivel. Men det forekommer daglig. At det ikke er tillatt beroliger vel ikke småbarnsforeldrene i området?

I løpet av den knappe timen Nordre Aker Budstikke var på stedet var vi vitne til en moped som kjørte på gangveien, en bil som kjørte gjennom gangtunnelen, flere barn som kom løpende ut i veien fra tunnelen rett foran en bil og to parkeringer i gangfeltet. Vi har vanskelig for å forstå hvordan Samferdselsetaten kan hevde at situasjonen ikke er trafikkfarlig.

Om fysisk sperre er løsningen, vet ikke vi. Som "Påkjørt fotgjenger" skriver i sitt leserinnlegg i dagens utgave kan det være til hinder for personer med barnevogn eller rullestol. Men noe må definitivt gjøres, og ansvaret må avklares. Før det går riktig galt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse