Norge råtner på rot

Jeg er en trofast abonnent på det amerikanske ukemagasinet TIME, med hovedkvarter for de europeiske landene i Amsterdam. Tidsskriftet er velkjent som ...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg er en trofast abonnent på det amerikanske ukemagasinet TIME, med hovedkvarter for de europeiske landene i Amsterdam. Tidsskriftet er velkjent som en intellektuell, rikt illustrert allrounder som hver uke kommenterer de viktigste og mest interessante begivenheter på alle mulige områder som er hendt i verden den siste uken. Lørdagen har hittil vært dagen magasinet skal ligge i postkassen hos meg, en av de små gledene i dagliglivet, nemlig å få godt lesestoff over helgen.

Enkelt og greit... Men – dessverre – SÅ enkelt er det ikke! Flere ganger i løpet av ett år slutter TIME plutselig å komme. En uke, to uker, tre uker – lørdagspostkassen er tom for TIME. Det hender at den kommer en annen dag førstkommende uke, men ikke alltid. Eller kanskje kommer den plutselig etter flere uker, to gamle utgaver sammen. Jeg hadde da gang på gang i sinne kontaktet klagekontoret på Torshov postkontor (hvis det var mulig ved et rent tilfelle å få tak i ansvarlig person) og i nokså klare ordelag gitt til forståelse at jeg ikke aksepterer situasjonen og krever øyeblikkelig forbedring i postutdelingen av det dyrbetalte tidsskriftet. Reaksjonen har alltid vært heller laber, det var alltid et eller annet som var årsaken til at posten ikke kunne komme som den skulle, men det ble lovet forbedring.

Etter ytterligere flere uker begynte så Time Magazin plutselig å komme helt regelmessig, så lenge det varte. Nå er den samme situasjonen her igjen! I 4 lørdager ingen TIME! Og stort sett ingen annen post, heller.

På s. 26 i siste Budstikke informerer Postverket at pga. flytting (IGJEN? Man liker å flytte på kontorer rundt i landet!!) skal EN LITEN DEL av posten – nærmere sagt 10%! HA!! – komme forsinket, vi kan bare beklage. Hvor lang tid trenges det så til denne flyttingen? 5, 6, enda flere uker? Et svar på dette spørsmålet kunne vært hyggelig å få... ... Det faktum, at i løpet av de siste åra er det blitt mye mindre post å bære ut, siden folk kommuniserer mest via SMS og/eller e-post, skulle bety en mye mindre arbeidsmengde på de som sorterer og bærer ut.

Nå i den siste tiden er det diverse steder i dagspressen oftere i forskjellige sammenhenger dukket opp uttrykket: "Norge råtner på rot". Og det uttrykker kanskje det vi vanlige mennesker føler når det gjelder prestasjoner til de offentlige etablissementer. Alt forfaller – Helsevesenet (mange døde grunnet feil diagnose/behandling, ingen oppsigelser av de skyldige, "det er menneskelig å feile"), NAV (folk venter på pengene i flere år (ingen blir oppsagt, de stakkars ansatte er overarbeidet!) – og så kommer Posten og alle de andre, det kunne bli en lang rekke med eksempler på dårlig arbeidsresultater.

Er det i dette overrike landet EN offentlig institusjon som fortsatt fungerer som den skal? Jeg vet i farten om ingen, sorry... Og hvorfor er det blitt slik? Slik er det blitt pga. den totale likegyldigheten av de ansvarlige, udugeligheten, latskapen, unormalt stor sykmelding, manglende overvåking/kontroll av de ansattes arbeidsresultater. Alt aksepteres, små og store feil, det spiller da liksom ingen rolle, ordet yrkesstolthet er strøket fra ordboken.

Når en vanlig borger i mangfoldige uker etter hverandre ikke får posten sin, det kan da ikke være så farlig, vel? Posten kommer, når den kommer...

Norge råtner på rot...

Olga Portheim

Grefsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse