Norge råtner på rot

Jeg er en trofast abonnent på det amerikanske ukemagasinet TIME, med hovedkvarter for de europeiske landene i Amsterdam. Tidsskriftet er velkjent som ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Jeg er en trofast abonnent på det amerikanske ukemagasinet TIME, med hovedkvarter for de europeiske landene i Amsterdam. Tidsskriftet er velkjent som en intellektuell, rikt illustrert allrounder som hver uke kommenterer de viktigste og mest interessante begivenheter på alle mulige områder som er hendt i verden den siste uken. Lørdagen har hittil vært dagen magasinet skal ligge i postkassen hos meg, en av de små gledene i dagliglivet, nemlig å få godt lesestoff over helgen.

Enkelt og greit... Men – dessverre – SÅ enkelt er det ikke! Flere ganger i løpet av ett år slutter TIME plutselig å komme. En uke, to uker, tre uker – lørdagspostkassen er tom for TIME. Det hender at den kommer en annen dag førstkommende uke, men ikke alltid. Eller kanskje kommer den plutselig etter flere uker, to gamle utgaver sammen. Jeg hadde da gang på gang i sinne kontaktet klagekontoret på Torshov postkontor (hvis det var mulig ved et rent tilfelle å få tak i ansvarlig person) og i nokså klare ordelag gitt til forståelse at jeg ikke aksepterer situasjonen og krever øyeblikkelig forbedring i postutdelingen av det dyrbetalte tidsskriftet. Reaksjonen har alltid vært heller laber, det var alltid et eller annet som var årsaken til at posten ikke kunne komme som den skulle, men det ble lovet forbedring.

Etter ytterligere flere uker begynte så Time Magazin plutselig å komme helt regelmessig, så lenge det varte. Nå er den samme situasjonen her igjen! I 4 lørdager ingen TIME! Og stort sett ingen annen post, heller.

På s. 26 i siste Budstikke informerer Postverket at pga. flytting (IGJEN? Man liker å flytte på kontorer rundt i landet!!) skal EN LITEN DEL av posten – nærmere sagt 10%! HA!! – komme forsinket, vi kan bare beklage. Hvor lang tid trenges det så til denne flyttingen? 5, 6, enda flere uker? Et svar på dette spørsmålet kunne vært hyggelig å få... ... Det faktum, at i løpet av de siste åra er det blitt mye mindre post å bære ut, siden folk kommuniserer mest via SMS og/eller e-post, skulle bety en mye mindre arbeidsmengde på de som sorterer og bærer ut.

Nå i den siste tiden er det diverse steder i dagspressen oftere i forskjellige sammenhenger dukket opp uttrykket: "Norge råtner på rot". Og det uttrykker kanskje det vi vanlige mennesker føler når det gjelder prestasjoner til de offentlige etablissementer. Alt forfaller – Helsevesenet (mange døde grunnet feil diagnose/behandling, ingen oppsigelser av de skyldige, "det er menneskelig å feile"), NAV (folk venter på pengene i flere år (ingen blir oppsagt, de stakkars ansatte er overarbeidet!) – og så kommer Posten og alle de andre, det kunne bli en lang rekke med eksempler på dårlig arbeidsresultater.

Er det i dette overrike landet EN offentlig institusjon som fortsatt fungerer som den skal? Jeg vet i farten om ingen, sorry... Og hvorfor er det blitt slik? Slik er det blitt pga. den totale likegyldigheten av de ansvarlige, udugeligheten, latskapen, unormalt stor sykmelding, manglende overvåking/kontroll av de ansattes arbeidsresultater. Alt aksepteres, små og store feil, det spiller da liksom ingen rolle, ordet yrkesstolthet er strøket fra ordboken.

Når en vanlig borger i mangfoldige uker etter hverandre ikke får posten sin, det kan da ikke være så farlig, vel? Posten kommer, når den kommer...

Norge råtner på rot...

Olga Portheim

Grefsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon