Nydalen er allerede klaustrofobisk

Noen tanker rundt det forslåtte nybygget på Gullhaug torg. Mine informasjoner kommer fra en artikkel i Nordre Aker Budstikke, som jeg antar er godkje...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Noen tanker rundt det forslåtte nybygget på Gullhaug torg.

Mine informasjoner kommer fra en artikkel i Nordre Aker Budstikke, som jeg antar er godkjent av Avantor) og artikkelen er full av tåkeleggende brosjyrespråk.

Hvorfor ikke kalle en spade en spade? Avantor er et utbyggingsfirma i Nydalen og skal nå presse siste dråpe, forhåpentligvis, ut av sitronen.

Dette dreier seg om alt annet enn å skape et torg, det dreier seg om å bruke siste mulige tomt i et allerede hardt utbygget område. Jeg har ikke klart å få fram tegninger/planer, men med de dimensjonene som oppgis i avisartikkelen er det klart at hele området nord for Nydalsveien og sør for Riksteaterbygget må tas. Alt prat om "urbant" parkområde og "det nye torget nord for Nydalsveient" er tull, det blir ikke noe torg på nordsiden, den urbane parken blir en gang- og sykkelsti langs elva, og vannspeilet - skal det bli et fuglebad?

Det som er av samlende torg i Nydalen ligger der nesten realisert nå, relativt fullt om dagen, nesten tomt etter arbeidstid. Nydalen er ikke en bydel per noen definisjon, det er et hardt presset, nyutbygget område i bydel Nordre Aker med hovedsakelig næringsbygg og ellers svært lite variert boligutbygging. Klaustrofobisk tett allerede, og det følges godt opp om denne planen går igjennom!

Tone Lise Rogstad

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse