Nye skoler: Dyrt, men nødvendig

Vegard Pleim, Nordre Aker SV. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE/PRIVAT

DEBATT: Barna på Frysja får gå på skole på Frysja og ikke "klemmes inn" på allerede eksisterende skoler. Det er slik det bør være.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2017 kl 17:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Som SV's representant i Kultur- og oppvekstkomiteen i bydelsutvalget var jeg mandag 8. mai på orienteringsmøtet om den nye Skolebehovsplanen 2018-2027.

Nordre Aker er fortsatt en bydel i vekst og nå er det Frysjaområdet som skal bygges ut. Gledelig er det da at Utdanningsetaten med god støtte fra byrådet (Ap, SV, MDG) er i forkant og sikrer seg skoletomt til en 4 parallellers barneskole.

LES OGSÅ: Kjøper skoletomt på Frysja for 350 millioner

Se bildet større

Oslo kommune har inngått avtale om å kjøpe Frysjaveien 31 til skole. Kjøpet må vedtas i bystyret. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Det betyr at barna på Frysja får gå på skole på Frysja og ikke "klemmes inn" på allerede eksisterende skoler. Det er slik det bør være. Vi ønsker at barna i Nordre Aker skal gå på skoler i vår egen bydel. Vi ønsker også at barna skal få tilbud om barnehageplass og barneskole i sitt nærmiljø. Dette er noe vi har kjempet for siden skolene på Engebråten og Disen ble bygget for 20 år siden og allerede før første skoledag viste seg å være for «små».

Oslo er en by i sterk vekst, og hvert år fremover vil kommunen måtte bruke ressurser opp i 100-millionersklassen for å skaffe egnede eiendommer og tomter til utbygging av skoler, barnehager og annen nødvendig infrastruktur.

Det har ikke akkurat gjort jobben lettere – eller billigere – at det forrige, borgerlige byrådet i en 18-årsperiode drev storstilt salg av offentlige eiendommer og tomter. Byrådsleder Raymond Johansen presenterte nylig en avtale som sikret kommunen eierskap over Hafslunds strømnett og kraftproduksjon.

Det borgerlige byrådet planla på sin side i 2004 å selge hele Hafslund for 5,3 mrd kr, avtalen var ferdigforhandlet og klar. Salget ble imidlertid ikke gjennomført, og som følge har Oslo kommune i stedet siden 2004 tjent 5,5 mrd kr på eierskapsutbytte.

Med dagens byråd blir det ikke lenger storstilt privatisering av eiendommer det offentlige selv trenger i møtet med Oslos fremtidige behov. Det er heller slik at store ressurser må brukes for å sikre gode og nødvendige tomter til skoleutbygging o.l.

350 millioner kr for å sikre tomt til nye Frysja skole er mye penger. Men det er helt nødvendig.

Positivt er det også at det planlegges en ny ungdomsskole på Voldsløkka. Denne skolen vil avlaste Nordberg og Tåsen skole og kunne ta imot elever også fra vår bydel.

Flott å se at skolebehovet nå er sett i bedre sammenheng med utbyggingsplanene for vårt område av byen, og at man dessuten i tillegg – ifølge utdanningsetaten – har lagt inn en risikovurdering i tilfelle elevtilveksten skulle vise seg å bli enda høyere enn antatt.

Dette lover godt!

Vegar Pleym Nordre Aker SV

LES OGSÅ: Dette sier skolebehovsplanen om Nordre Aker – Nye skoler og en etterlengtet utvidelse

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse