ANNONSE
Annonse

Om rulleskitraseer? – Nok å ta tak i!

Svein Olav Bø i Linderudkollenanlegget ved tidligere anledning. (ARKIVFOTO)

DEBATT: – Og sikkerheten til de yngste kommer alltid først!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2016 kl 12:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Linderudkollen har potensiale til virkelig fine traséer, og det er Bymiljøetaten Oslo kommune som fronter denne utviklingen. Søknad om asfaltering er sendt Plan- og bygningsetaten, som er ansvarlig arkitekt.

Men så er spørsmålet – hva skjer videre?

Linderudkollen skianlegg ligger innenfor markagrensen og selv om det ble skapt en form for presedens, i og med at det ble anlagt en asfaltløype på Marikollen som delvis ligger innenfor Markagrensen, så har vi ingen sikkerhet for at denne prosessen vil skje uten ekstrarunder.

I disse tider er det nesten som å tro på julenissen at ikke asfaltering vil bli møtt med motstand fra de krefter som har vært i mot anlegget hele tiden. Det går selvsagt an å håpe at motkreftene nå innser at anlegget på Linderudkollen er kommet for å bli, men vi føler en viss skepsis inntil det motsatte er bevist.

Traséene på Linderudkollen vil gi plass til løpere som er på forskjellig utviklingsnivå, og det vil altid være slik at sikkerheten til de yngste kommer først. Av denne grunn ser vi i Kjelsås Langrenn også på de muligheter som ligger i den nyasfalterte P-plassen samt veiskulderen fra parkeringen og ned til Solemskogveien.

Denne skulderen vil trolig bli asfaltert i 2017 og vil gi god plass til rulleski og med god avstand fra veibanen. Lite sommertrafikk av biler gjør jo sitt til å bidra til god sikkerhet.

Og så har vi selvsagt planene for rulleski på den gamle anleggsveien fra Oset til Brekke, som forhåpentlig også vil innbefatte en asfaltert utgave av dagens utfartsparkering.

Den store fordelen med denne traséen er selvsagt at den vil være den nærmeste muligheten for de yngste utøverne, og området er lett tilgjengelig på sykkel. Med noen få lysmaster, så hadde bruksperioden blitt vesentlig utvidet, men det er trolig å håpe på for mye.

Det er således nok å ta tak i hva gjelder å utvikle sikre forhold for utøvere på rulleski.

Svein Olav Bø
Kjelsås Langrenn

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse