ANNONSE
Annonse

Omkamp om Nedre Grefsen

ARKIVFOTO

KOMMENTAR: KRF kommer til å stemme for forslaget til Aksjonsgruppa på Nedre Grefsen når saken behandles i bystyret 16. november.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2016 kl 10:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Forslaget lyder: Bystyret ber byrådet om ikke å prioritere nedre Grefsen som utviklingsområde / transformasjonsområde i inneværende bystyreperiode» og «Bystyret ber byrådet foreslå at nedre Grefsen får samme status i kommuneplanen for Oslo som resten av Grefsen ved revisjonen av kommuneplanen.»

Eivind Fremstad, leder Nordre Aker KRF. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Byutviklingskomiteens behandling: Partiene må «tygge mer» på nedre Grefsen-saken

I og med at kommuneplanen er vedtatt og står fast, blir neste «korsvei» revisjonen av kommuneplanen. Det er et godt og balansert forslag at Nedre Grefsen da får samme status i kommuneplanen som resten av Grefsen.

Erik Lunde, Gruppeleder og KRF-representant i Oslo bystyre. Foto: PRIVAT

Det er ikke samsfunnsøkonmisk lønnsomt eller riktig å sanere et etablert småhusområde med 260 boliger til et bymessig område med 2500 boliger dels i høyhus som kommuneplanen 2030 åpner for på Nedre Grefsen. I Oslo er det så langt rom for fortetting ved at gamle industriområder transformeres til boligområder.

Nordre Aker KRF er generelt for fortetting ved trafikknutepunkt i Oslo. Dette er essensielt utfra hensyn til bærekraft og transport. Nordre Aker har i stor grad tatt del i og kommer til å delta videre i denne «dugnaden» som er nødvendig for å ta unna for veksten framover i Oslo. Her er det nok å nevne Storo, Nydalen, stasjonsbyen på Grefsen, Frysja, Ullevål Stadion og Tåsen.

LES OGSÅ: Eivind Fremstad: Nedre Grefsen og andre utbyggingssaker i bydelen vår

Nordre Aker KRF vil imidlertid at fortetting i bydelen skal gjøres uten at det bygges høyhus generelt og spesielt nord for ring 3. I Oslo finnes det flere gode eksempler på fortetting rundt kollektivknutepunkt uten bruk av høyhus, feks på på Holtet og på Vinderern.

Ved Holtet på Nordstrand er det bygget ut med lavblokker på rundt fire etasjer, side om side med småhusbebyggelsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker KRF er derfor skeptiske til det nye signalbygget på 13 etasjer på Kringsjå studentby og Norgesgruppens to foreslåtte nye høyhus på 12 og 13 etasjer på Tåsen. Nordre Aker KRF ønsker at utbyggere pålegges å bygge familevennlige boliger i familevennlige bomiljøer i bydelen vår.

Nordre Aker KRF manglet et fåtall stemmer på å bli representert i bydelsutvalget i Nordre Aker ved valget i 2015. Vi håper på velgernes tillitt i bydelen ved neste kommunevalg. I mellomtiden arbeider Nordre Aker KRF tett med Oslo KRF på rådhuset, og vi ønsker å trekke fram det gode samarbeidet vi har.

Oppdatert: Her kan du lese om bystyrets behandling 16. november.

LES OGSÅ: Dette sa bystyrepartiene om nedre Grefsen i mai

Les alt om kommuneplanprosessen på nedre Grefsen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse