På riktig vei

Bydel Nordre Aker har i år mottatt 1362 søknader om barnehageplass. Mange av disse er barn som allerede har plasser, men som vil bytte barnehage innad...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2006 kl 10:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bydel Nordre Aker har i år mottatt 1362 søknader om barnehageplass. Mange av disse er barn som allerede har plasser, men som vil bytte barnehage innad i bydelen eller fra andre bydeler. Totalt 627 barn står per i dag uten plass, men bydelen har 416 ledige plasser fra høsten av. Regnestykket viser at dermed vil i overkant av 200 barn stå uten plass i august. Dette betyr igjen at 200 familier fra høsten av må belage seg på snille besteforeldre med god tid, barnehager utenfor bydelen eller annet betalt dagpass, selv om det de aller helst vil ha er barnehageplass innenfor bydelen. Dette er selvsagt 200 familier for mye som ikke får det tilbudet de ønsker til barna sine, og som selv får problemer med å få jobb, hverdag og barnepass til å gå opp. Vi må også huske på at barnehageplass ikke bare er bra for mor og far som kan jobbe eller studere som de selv ønsker; Barn har godt av sosialisering sammen med andre barn.

Vi er enig med småbarnsmoren som blir intervjuet i dagens avis, som mener at barnehageplass bør være en lovfestet rett. Når det er sagt; Dette er likevel positive tall for bydel Nordre Aker.

I fjor på samme tid stod rundt 350 barn uten barnehageplass i Nordre Aker. Bydelen har dermed klart å skaffe 150 flere og nye barnehageplasser i løpet av ett år. Det mener vi i Nordre Aker Budstikke at bydelen fortjener litt hyggelig oppmerksomhet for. En halvering av barnehagekøen på i underkant av femti prosent på et år er bra.

Arbeidet er nå også i gang på tomter i Sognsveien, Langåsveien og på tomten hvor det gamle sanatoriet ligger i Kjelsåsveien 51. Lokalavisen gleder seg til å dekke åpningene når disse barnehagene står ferdig. Barnehagebyråd Torger Ødegaard var i forrige uke på rundtur i bydelen og skrøt av satsningen. - Lær av Nordre Aker, sier han i dagens avis.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse