«Pappa- og mammahjertene banker hardt. De har det vondt når barna har det vondt»

– I helga møtte vi en ungdom som hadde det vanskelig. Når situasjon var over fikk han en klem, og faren klappet sønnen på skuldra og sa; "come on champ". (Illustrasjonsfoto. Phillipneho / Pixabay / Creative Commons)

– I ungdomstiden kan det være at dere som foreldre føler at ungdommen ikke vil ha noe med dere å gjøre, men han trenger din støtte og trygghet, skriver politiet. De har noen gode råd til deg som er tenåringsforelder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 16:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Torsdag kveld la Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon ut en post på sin Facebook-side, der en av avsnittets ansatte forteller om gleder og bekymringer rundt det å være foreldre.

– Når vi arbeider i helgene er vi ofte på ungdomsfester som er ute av kontroll. Hendelsene kan være av en slik karakter at de preger ungdommene lenge etterpå. Vårt råd er at foreldre må snakke sammen, skriver politiet.

Her kan du lese Ungdomsavsnittets tanker, og oppfordringer, i sin helhet:

«Jeg spurte en kollega hva han opplevde som den ultimate lykke. Han svarte at han aldri var lykkeligere enn når han og sønnen på tre, lekte og lo sammen. Da sønnen kjente på å være nær pappaen sin, og pappaen følte seg som bauta og ble digget av sønnen.

Vi ved Ungdomsavsnittet er så heldig at vi får jobbe med ungdom. I jobben møter vi ulike utfordringer og noe frustrasjon..

I helga møtte vi en ungdom som hadde det vanskelig. Når situasjonen var over fikk han en klem, og faren klappet sønnen på skuldra og sa; "come on champ".

Da de ruslet av gårde tenkte jeg på det kollegaen hadde sagt om sin sønn på tre. Pappa- og mammahjertene banker hardt. De har det vondt når barna har det vondt, og de gråter når barna gråter.

Jeg tror ungdomsforeldre må hvile i at tiden med han på tre ikke kommer igjen, men at andre faser kommer, og at alle har sin porsjon med omsorg, kjærlighet, bekymring, stolthet og knytning.

LES OGSÅ: Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Når vi arbeider i helgene er vi ofte på ungdomsfester som er ute av kontroll. Hendelsene kan være av en slik karakter at de preger ungdommene lenge etterpå. Vårt råd er at foreldre må snakke sammen. Gjør gode avtaler med ungdommen og sett grenser. Foreldre bør vite hvor ungdommen er.

Fest uten voksne til stede er ingen god ide. Det kommer alltid andre enn de som er invitert. Vår erfaring er at det drikkes på fest, og at det ofte skjer ting på disse festene som gjør at politiet må tilkalles.

I ungdomstiden kan det være at dere som foreldre føler at ungdommen ikke vil ha noe med dere å gjøre. Hvil i at det er en del av løsrivelsen, og at de fleste ungdomsforeldre opplever det samme. Det er veldig viktig at du er til stede i denne perioden. Ungdommen trenger at du er der når han skal ut å prøve voksenlivet. Han trenger din trygghet og støtte når voksenlivet plutselig blir til en situasjon hvor politiet er involvert.

Send oss gjerne en mail hvis du vil dele noe, eller om du tenker at du trenger vår hjelp. Majorstuen.forebyggende@politiet.no»

LES OGSÅ: – Og så handler det om å ha det mamma- og pappahjertet bankende så hardt at selv om vi utfører kontroll - så forstår ungdommen at det er fordi vi bryr oss, sier politiførstebetjent

LES OGSÅ:

Politiet melder om et urovekkende omfang: – Skolene er fristed for bruk, kjøp og salg av narkotika

Øker rusbruken blant ungdom?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse