Politisk lapskaus på Grefsen

Gjestene virket forsynt, helt til ulvedebatten kom på bordet. FOTO: PRIVAT

KOMMENTAR: – Det var en sulten gjeng, men etter en god runde verbal grilling ble gjestene tilsynelatende forsynt. Men så våknet appetitten til live igjen, da ulvedebatten ble servert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2017 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Valgkampen er hektisk for alle som har en finger med i politikken. Både for de som figurerer på den politiske arena og de potensielle velgerne på tilskuerplass.

Det kan være vanskelig å holde tritt med den politiske kampen, og de fleste har vel kjent på at avstanden til politikken kan virke litt demotiverende.

Ideen med å invitere venner eller naboer hjem på mat og en dose valgkamp, kan være et hyggelig avbrekk i en hektisk tid. Jeg er selv lokalpolitiker for SV, og var denne uka dagens vertinne på Grefsen.

Jeg inviterte en håndfull turkamerater og en politiker på politikk, på lapskaus. Løfter, flesk og skylddeling ble altså byttet ut med venner, lapskaus og samtale.

Troppen bestod av en lærer fra Sandefjord, en lærer fra Gjøvik, en forsker, en byråkrat, flere datafolk og en ingeniør. På den andre siden var SVs førstekandidat i Oslo, Kari Elisabeth Kaski, invitert til å forsvare SVs politikk. Her var det ingen begrensninger på tema eller oppfølgingsspørsmål.

Se bildet større

Noen av gjestene til politisk lapsskaus på Grefsen, fra venstre: May-Britt Støen, Ida Bekkevold, Rine Grue Carlsen og Hilde Johansen FOTO: PRIVAT

Og gjestene kom godt forberedt, med sekken full av gode spørsmål, sultne på både lapskaus og svar.

Med to lærere rundt bordet, fikk ikke Kari Elisabeth Kaski svelget de første munnfullene før vurderings- og dokumentasjonskrav, avskilting av lærere og om staten eller kommunene skulle bestemme, ble tatt ut av skolesekken.

Kari fikk svelget lapskausen og holdt tunga rett nok i munnen til å forklare SVs tanker om skolen.

– Vi går inn for en nasjonal norm med maks 15 elever per lærer på 1- 4 trinn og maks 20 på 5 - 10 trinn, det gir mer ressurser til hver enkelt elev. Vi stoler mer på lærerne enn på byråkratiske skjemaer”, understreket Kari.

Det var en sulten gjeng, som møttes på Grefsen denne ettermiddagen. Etter en god runde verbal grilling ble gjestene tilsynelatende forsynt på mange temaer, men så våknet appetitten til live igjen, da ulvedebatten ble servert.

I en forsamling med tur- og naturinteresserte folk og med landbrukskompetanse lå forholdene til rette for et festmåltid av den diskusjon. Og det ble det.

Temperaturen økte tilmange varmegrader. SV er for både ulv og sau, fikk Kari Elisabeth Kaski slengt inn, men ellers overlot hun den debatten til gjestene.

Se bildet større

Kari Elisabeth Kaski, 1. kandidat på Oslo-lista for SV i diskusjon på Grefsen. FOTO: PRIVAT

Selv etter at Kari Elisabeth Kaski hadde rygget ut av døra, fikk grillen ny tenning og ulven fikk en ny og het runde rundt bordet. Det samme gjorde et par andre politiske temaer.

For det stemmer at all grillmat blir vellykket når grillen først er varm. En virkeig vellykket varm form for politikk med mat og venner.

Hanne Lyssand (SV)
Nordre Aker

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse