Lyns Corner: Positiv fremtid

I en tid der de positive nyhetene er sjeldne, tenkte jeg at jeg skulle ta meg den frihet å sørge for litt optimisme i Lyn-leiren. Slik jeg ser det har...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2009 kl 15:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I en tid der de positive nyhetene er sjeldne, tenkte jeg at jeg skulle ta meg den frihet å sørge for litt optimisme i Lyn-leiren. Slik jeg ser det har vi har nemlig en lys fremtid på fotballbanen, og mange spillere som virkelig står klare til å ta opp stafettpinnen når deres tid kommer.

Noen er allerede godt i gang, mens andre kommer til å få sjansen til høsten eller neste år.

Det er ingen hemmelighet at Mads Dahm er en Lyn-gutt ekte som noen, men at han skulle bli så god som han er i ferd med å bli, det var ikke gitt. Han har gått fra å være en litt småhengslet gutt til å bli en maskin av en mann, og er en god teknisk spiller som har alle forutsetninger for å lykkes. Vil han bli i Lyn? Ja! Elsker han Lyn? Ja! "Mads Dahm, han er supermann", synger fansen, og får jeg rett i mine spådommer kan de synge det i mange år fremover.

En som ikke har like mye Lyn i blodet, men som mer og mer fremstår som en solid klippe i forsvaret, er Vegar Gjermundstad. Dette er en bygdegutt som kommer fra et så lite og knotete sted at han selv har problemer med å uttale navnet på det, men som har funnet roen i Oslo og i Lyn. Med et voldsomt fokus og en målrettethet mange på hans alder bare kan drømme om, har han spilt seg til fast plass på laget, og folkens; jeg tror herr Gjermundstad kan bli god, og da mener jeg farlig god.

Magne Simonsen har jeg omtalt mange ganger, og senest i fjor takket han nei til å bli med bestekameraten Tomasz Sokolowski til Viking.

— Hvorfor spille i Viking når man kan spille i Lyn, sa han da, og dette er en uttalelse som ikke bare tenner liv i Lyns supportere, men som også betyr mye for oss som jobber med klubben. Dette er en meget proff gutt med en drøm om noe større enn Lyn, men da i en annen liga. Men ikke tvil på hvor gutten har hjertet sitt!

På midten har vi unge Gøran van den Burgt som er så hard på banen at han får Kacey Wehrman til å minne om Krfs Knut Arild Hareide. Hans eneste minus som fotballspiller er at han takler så hardt at han pådrar seg mange gule kort, men med unntak av dette er gutten outstanding. Både på og utenfor banen. I grunnen er fellesnevneren for alle som har gått på NTG at de er proffe til fingerspissene, og hyggelige gutter, og det er et godt utgangspunkt for Lyns sportssjef Rolf Magne Walstad.

Endre Fotland Knudsen må heller ikke glemmes i denne sammenhengen, og han er i likhet med Mads Dahm født og oppvokst på Lyn-tribunen på Ullevaal. Han har hatt veldig uflaks og slitt med skader, men vi har ikke sett det siste av denne gutten, og jeg kan love dere mye moro med han i hovedrollen i femtiden.

En som har blitt en garantist for underholdning på Ullevaal er Jo Inge Berget. Ikke bare ser han ut som en lekkerbisken for unge pikehjerter, men gutten er vanvittig god og er i tillegg veldig utypisk norsk i spillestil og væremåte. Selvsikker, litt bohemaktig, men samtidig veldig seriøs, er gode beskrivelser på han, og nå ser det ut som han blir på Ullevaal. Moro!

Siste tilskudd fra NTG, den 31. spilleren som kommer gjennom det samarbeidet, er Edwin Kjeldner fra Ålgård. Han har alle forutsetninger for å lykkes, og har et veldig solid fotballhode som sin aller største styrke, sammen med sin følsomme venstrefot. Det er ikke mange gode venstrebeinte spillere jeg kommer på, så ikke få sjokk om denne mannen blir diskutert i norsk presse i fremtiden.

Så til slutt vil jeg nevne vår 18 år gamle islandske rockekeeper Arnar Darri Petursson som ser ut som han har tapt et veddemål, skal vi ta sveisen hans betraktning. En veldig hyggelig gutt, som virkelig kan vise seg å være verdt investeringen.

— Like stort talent som Ali Al-Habi, skal keepertrener i Lyn ha sagt om gutten fra Reykjavik, og det sier det meste.

Nei, det er ikke en rosenrød situasjon i Lyn akkurat nå. Vi har større utfordringer enn noen annen klubb har hatt på mange år, men vi kan ikke grave oss ned. Da gjør vi over 113 år med stolt historie stor urett, og da skuffer vi mange tusen mennesker.

Så da velger jeg å være positiv

— selv om enkelte mener at jeg er programforpliktet til å være det.

God helg og heia Lyn.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse