Problem-trafikk

nn 8. mai skrev vi om en beboer fra Svensenga som var svært frustrert over den økte trafikken i Maridalsveien, som følge av at Frysjaveien er stengt f...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2008 kl 14:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
nn 8. mai skrev vi om en beboer fra Svensenga som var svært frustrert over den økte trafikken i Maridalsveien, som følge av at Frysjaveien er stengt frem til høsten. Ikke bare skal trafikken i Frysjaveien ha økt til det tredoble, med køer som konsekvens. Mange bilister holder en uforholdsmessig høy fart gjennom 40-sonen, som dessuten er skolevei. "For oss er det uforståelig at noen mennesker bare gir blaffen i det faktum at en myk trafikant kan dukke opp i veien rundt hjørnet, eller midt i neste fotgjengerovergang", skrev vi den gangen. Samferdselsetaten lovte bedre skilting og fartskontroller.

nn Artikkelen vakte mange reaksjoner fra beboere i området. Fra hele bydelen har beboere skrevet og ringt redaksjonen, og de har kommentert på våre nettsider. Trafikkbelastningen i boligområdene er stor. Elisabeth Gabrielsen i Frysjaveien har i flere år engasjert seg for å bedre trafikkforholdene i Frysjaveien, som til vanlig har gjennomkjøringen som nå er flyttet til Maridalsveien. – Dette er ikke Frysjaveien dimensjonert for, sier Gabrielsen, som føler politikere og veimyndigheter ikke hører på beboerne.

nn Tilbakemeldingene viser at trafikkengasjementet der ute er stort. Og mens beboere kjemper i hver sin ende for trygge bomiljøer og skoleveier har Gabrielsen en godt poeng: "Vi kan ikke bare få trafikken ut av vårt eget nærmiljø og være fornøyde, mens andre må ta belastningen. Det må finnes løsninger som gagner alle". Kanskje står til og med beboerkravene sterkere dersom de taler samlet? For like før avisen ble sendt til trykk kom denne beskjeden i en e-post fra Svensenga: "Jeg valgte å håpe at løftene fra Samferdselsetaten ville bli fulgt opp, men må dessverre konstatere at skilt fremdeles mangler og ingen i fartskontroll er registrert av meg eller naboer. Farten er minst like høy som for 4 uker siden og jeg snakker stadig med naboer som har opplevd at biler ikke stopper for fotgjengere eller på rødt lys."

Tilbake- meldingene viser at trafikkengasjementet der ute er stort

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse