Rådyr i hagen

Svar til Karen Riekeles Frivik. Jeg er helt enig med deg i at rådyrene er vakre. På den annen side er de ikke tamme, men er en del av vår fauna og er ...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2008 kl 15:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Svar til Karen Riekeles Frivik. Jeg er helt enig med deg i at rådyrene er vakre. På den annen side er de ikke tamme, men er en del av vår fauna og er således skogens dyr. Du skriver at alle i din krets ønsker dyrene hjertelig velkommen til deres hager. I vår krets og hos våre naboer, er de ikke velkommen. Ikke nok med at de ribber hagene våre for hundrevis av tulipaner, men alt som heter roser samt flere sorter planter går også med. Du sier at chilipepper og sennep er et godt virkemiddel for beskyttelse av blomstene. Jeg ser for meg at våre naboer og vår krets for øvrig går rundt med pepperbøsse og pølsesennep for å spraye rundt på 1 mål tomt som bugner av blomster.

Du snakker også om at det generelt er lite trafikk der dere bor. Det finnes nemlig veier i vårt område hvor trafikken er formidabel. Med masse parkering og enorm trafikk er dette et STORT problem både for mennesker og dyr. Dyrene er således ikke synlige mellom alle parkerte biler, samt den enorme trafikken. Du sier det er trist at enkelte mennesker på Nordberg har så lite til overs for disse nydelige dyrene, og at vi lider av et foreldet natursyn. Det er ikke det det dreier seg om. Natursynet får vi hver gang vi traver av gårde til skogs i vårt herlige naboterreng. Tilslutt sier du at ALLE viser en positiv interesse for rådyrene i våre hager. Dette er helt feil. Jeg kan bare si deg at rundt i vårt område på Nordberg er synet helt annerledes.

Jeg skjønner de av dine naboer som har klaget til friluftsetaten. Jeg er fullstendig enig med dem.

Erik Bjerke

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse