Kommentar: «Rasering av nedre Grefsen blir en miljøskandale»

Småhusområdet på nedre Grefsen kan bli kraftig fortettet i fremtiden, varsler kommunedelplanen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Hvorfor vil byens politikere rasere et av byens eldste og triveligste sentrumsnære villaområder til fordel for en ny drabantby?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

En miljøskandale? Synes ikke bypolitikere at trafikk-problematikken (hverdager som lørdager) allerede er et stort nok problem på Storo, etter den voldsomme utbyggingen i Nydalen (og Grefsen stasjonsby)? De kan da ikke ønske at alt skal stoppe opp og forverre forurensningen?

En drabantby på oversiden av Storo vil gi et langt større press på trafikken og miljøet enn dagens bebyggelse på Grefsen og Kjelsås. Det blir ikke mindre trafikk og forurensning av at hundre familier flytter ut og mange tusen flytter inn (selv om det er kollektivtilbud der).

LES BAKGRUNN: Åpner for å fortette hele småhusområdet på nedre Grefsen

Dessuten vil utbyggingen av mange boliger på Brekke/Frysja mest sannsynlig også bidra til økt trafikk i Grefsenveien og i Storokrysset, i og med at deres eneste trafikale mulighet ut og inn av området er Maridalsveien eller Kjelsåsveien/Grefsenveien. Grefsenveiens kapasitet er allerede sprengt med dagens bebyggelse.

En ny drabantby vil dessuten kreve betydelig økt kapasitet på skoler og barnehager for å unngå at de nye innbyggerne får økt reisevei, som i så tilfelle vil forårsake enda mer trafikk.

LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden: – Jeg skjønner at folk er bekymret, for det vil helt klart bli endring

Så hva blir gevinsten?

Dessuten, en stadig rasering av småhusbebyggelsen i Oslo vil bidra til at byens attraktive og mangfoldige arkitektur og bomønster går tapt for all fremtid. Er det dette dagens politikere ønsker? I så tilfelle må vi vurdere grundig hvem vi velger ved neste valg.

Skal vi ikke kunne forvente at de vi velger til politikere gjør byen bedre og ikke verre?

Ragnar Skjærstad
Bjerkealleen 43

Følg saken om «kommundelplan-avsløringen» her!

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse