Redd for svineinfluensa?

Jan Briseid

Kom på Lyn-kamp!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg kan ikke garantere verken fotball i verdensklasse eller buljong i plastbegre når Lyn møter Fredrikstad på søndag. Mangel på sistnevnte har imidlertid oppbrakt meg mer enn tabellsituasjonen den siste måneden, og jeg husker med varme tilbake til vårparten da vi skålte i noe som minnet om oppvarmet oksesæd. Luften var fylt av forsiktig optimisme, og vi kunne tillate oss slik, i dobbelt forstand, besk kritikk av begerinnholdet. Nå tar vi det vi får.

Filmer som går dårlig, med lave og synkende besøkstall, tas av plakaten. For en måned siden holdt også Lyn på å bli tatt av plakaten, men ble rukket en livbøye i siste liten. Nå driver man rundt på det åpne havet og håper å bli plukket opp av en større båt. Ikke en oljetanker, men en cabincruiser eller seilbåt med noe vind i seilene. Det har riktignok vært et bredt engasjement for å redde klubben, men storfiskene ligger fortsatt og lurer under korallrevene. Synkende skip, mann over bord, bølgedaler, osv. Sjøterminologien er hyppig gjest på fotballsidene.

Skulle vi ende opp med å feire nedrykk til Adecco-ligaen med en og annen viril ballong, må vi sørge for at vi ikke havner i tilsvarende situasjon igjen. I stedet for å ta en risiko ved å budsjettere relativt høyt for å unngå ny bunnstrid, mener jeg at det er akkurat bunnstriden vi må tørre å risikere å havne i. Vi har flust med talentfullt pågangsmot som gleder seg noe enormt til å herje i den nest øverste divisjonen. Klubben tåler ingen reprise på årets sesong.

Jeg er mest bekymret for barna som holder med Lyn. Skulle vi dundre ned i sjettedivisjon, vil jeg selv dukke opp på onsdagskveldene med buljong på termos. En kan imidlertid ikke forvente at sjuåringene gjør det samme, for med all respekt å melde; Hvilke idoler, utover sin egen pappa, finner man på dette nivået? Riktignok vil vi kunne snakke om ekte kjærlighet da ingen utpå matta spiller for lønnsslippen, men dessverre vil nok Nadderud og Ullevål friste mer for mange av de yngste.

På søndag sier vi farvel til Tippeligaen for denne gang med en seier. Fredrikstad skal snart ut i kvalik mot erkerival Sarpsborg og sliter garantert med nattesøvnen. Og har noen vondt i øreflippen, blir de sikkert spart. Bli med og avslutt dette kapittelet

— og vær med og skriv det neste.

Jan Briseid

Talsmann for Bastionen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse