«Rødfargen på drakten er symptomatisk med det meste som skjer der nede»

Fra et tidligere lokaloppgjør på Grefsen stadion. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

MENINGER: Skeid har ikke vunnet over oss siden 2011, det betyr ikke vunnet over oss på åtte kamper!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2017 kl 16:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Søndag er det duket for lokaloppgjør. Klassikeren Kjelsås - Skeid. Oppmøteplikt.

Skeid virker til å være i bedre forfatning enn på mange år. De har åpnet sesongen godt, og selvtilliten er på et skyhøyt nivå igjen. De er selv tydelig på at de er i flytsonen, en sone de faktisk har vært i flere ganger også i nyere tid.

Imidlertid har det ikke tatt lang tid før alt er ille igjen, og rødfargen på drakten er symptomatisk med det meste som skjer der nede. Flere ganger allerede i dette årtusenet så har det vært økonomiske og sportslige kriser.

Vi får håpe de har litt mer bærekraftighet denne gangen, når det eksempelvis investeres i nytt tribuneanlegg på treningsanlegget deres.

LES OGSÅ: Skeid oppgraderer Nordre Åsen

De bruker også langt mer penger enn oss på A-laget. Selv om Tom Nordlie har brukt nesten hvert eneste avisintervju denne vinteren/våren til å fortelle omverden at Skeid har avdelingens laveste budsjett, så er det helt feil. Vi har langt, langt mindre midler å rutte med enn det de bruker i seniorfotballen.

Det er ikke noe mål i seg selv å ha lite penger, men spissformulerte Nordlie bør innimellom ta seg en faktasjekk. Uansett, tar en økonomien i betraktning, så er Skeid soleklare favoritter søndag.

LES OGSÅ: Kjelsås håpet på Vålerenga i 3. serierunde, får likevel eliteseriemotstand

Budsjett i seg selv skaffer ikke poeng, men med tanke på åpningen på sesongen, så er de sportslig sett også favoritter i denne kampen. Det må vi erkjenne, og det sier de også selv.

De øyner nemlig nå muligheten for at de omsider skal få slått oss. Det har de ikke gjort siden 2011. Da har det blitt spilt 8 obligatoriske kamper mellom lagene. Vi har vunnet 5 ganger, 3 av dem har endt uavgjort. Altså i nyere tid har vi et solid overtak på laget fra nederst i Kjelsåsveien.

Det skal vi gi alt for at fortsetter også søndag. Gutta våre har sjel og talent - de gir alt for den kongeblå drakta. Den energien og viljen som vi har sett de siste kampene, må være tilstede også søndag.

KOM DEG PÅ KAMP SØNDAG!

Kjelsåsgutt hei. Lenge leve KjelsåsSjela!

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse