Sagaen om et klubbhus

Lyns kommende klubbhus på Kringsjå. FOTO: Illustrasjon: Stein Halvorsen AS Sivilarkitekter

Sagaen om nytt klubbhus for Lyn er en lang føljetong. Som føljetonger flest, slutter hvert avsnitt med en såkalt "cliffhanger" og et "fortsettelse føl...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sagaen om nytt klubbhus for Lyn er en lang føljetong. Som føljetonger flest, slutter hvert avsnitt med en såkalt "cliffhanger" og et "fortsettelse følger".

Så langt jeg kjenner til, ble første avsnitt i føljetongen lansert en gang på slutten av 1980 - tallet, i forbindelse med riving og utbygging av Ullevål stadionanlegget. Den fortsatte med spørsmål om erstatningstomter, der jordene på Kringsjå snart fremsto som et godt alternativ. Føljetongen beskriver dugnadsarbeid på jorder som viste seg å bli regulert til skoler, nye jorder der treningsbanene for FC (nå FK) Lyn ble opparbeidet, samt ønske om nytt klubbhus i tilknytning til disse treningsbanene.

Sagaen er krydret med sterke personligheter og venner og fiender og protester fra skole, naboer og deler av bydelsutvalg (SV) fordi plassering av klubbhus kom i konflikt med gangveier og ville bety kjørevei gjennom en skolegård. I Oslo Bystyre rådet det pur velvilje for Lyn, men SV var på lag med Kringsjå barneskole og stemte i mot den forrige plasseringen. Deretter kom innsigelser til fylkesmannen i Akershus som viste seg å være inhabil, så fylkesmannen i Buskerud måtte på banen - bokstavelig talt.

Føljetongen løper videre med elitelaget FK Lyns opp - og nedturer, mens moderklubben ski - og fotballklubben (SFK) Lyn har tviholdt på pengesekken og nektet å putte pengene fra aksjesalget av Ullevål stadion inn i et hardt presset elitelag. I årenes løp er det anlagt både helårs kunstgressbane og et fantastisk skilek-område nord for treningsbanene, og NÅ kommer et tidsriktig klubbhus med en beliggenhet som er hensiktsmessig for alle de funksjoner et klubbhus er ment å ivareta. Et klubbhus som verken er i konflikt med turveier eller skolegård, og som ligger tett opp til breddeidrettens fasiliteter. Og takket være moderklubbens kloke forvaltning av pengesekken, er det penger på bok til å bygge huset.

Med ca.2150 medlemmer gjør SFK Lyn en formidabel jobb for mange av bydelens barn - og unge. Med et nytt flott klubbhus og lokaler som vil kunne leies ut til andre arrangementer også, vil huset bli en kjærkommen og lenge etterlengtet møteplass i denne delen av bydelen.

Reguleringsplanen for klubbhus for Lyn behandles i bystyret onsdag (24. mars, red.anm.), og når dette skrives ser det ut som et enstemmig bystyre vil applaudere planene - særlig SV med sin plass i denne historien.

En god møteplass med riktig plassering, og sagaen ser ut til å få en lykkelig slutt - som alle føljetonger skal ha. Gratulerer LYN.

Heidi Rømming

Bystyrerepresentant fra SV

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse