Sammen mot målet

I dag skal nabobydel Sagene behandle forslag til områdeplan for Voldsløkka. En viktig og spennende plan for beboere i både bydel Nordre Aker og Sagene...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2007 kl 15:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I dag skal nabobydel Sagene behandle forslag til områdeplan for Voldsløkka. En viktig og spennende plan for beboere i både bydel Nordre Aker og Sagene. En rekke hensyn er ivaretatt. Man får plass til både trippelhall for bedriftsidretten, ny matchbane som kan brukes av Skeid og en rekke andre lokale lag, kombinert landhockey- og kunstisbane, skatehall, ny kunstgressbane –og man får beholdt (og forhåpentligvis opprustet) minst to av de tennisbanene som i dag ligger til forfall midt i området.

Men det er flere gode nyheter. Forhåpentligvis blir alternativ C foretrukket av politikerne. Da får man blant annet sikret "Grønn rute" gjennom anlegget, slik at man kan komme seg enkelt helt fra Sinsen til Skøyen med sykkel eller til fots – på miljøvennlig vis.

Men alt dette kommer ikke gratis. En av de store utfordringene på Voldsløkka er Heidenreich-feltet, den nederste delen av Voldsløkka mot Uelands gate. Dette området er i dag i privat eie av Skanska Bolig AS, som heldigvis har sendt signaler om at de vil være med å finne løsninger. Det kan bety at Oslo kommune kan få kjøpt området, og dermed realisert de fantastiske planene. Skanska har overfor Kultur- og idrettsetaten også skissert andre akseptable løsninger.

En annen utfordring er at ikke alle bevillingene er på plass. Til nå er det satt av penger til skatehall og kombinert landhockey- og kunstisbane. Det er bra, men det er på ingen måte nok. Spesielt midler til bygging av ny matchbane med kunstgress, undervarme og flomlys – slik at det blir et stadion som kan brukes året rundt av de lokale klubbene – er noe man fortsatt bare kan håpe på. Det jobbes heldigvis i kulissene.

De politiske partiene er positive til planene for Voldsløkka. Når det kommer til faktisk å bevilge penger blir det nok verre. Folk som ønsker at Voldsløkka skal bli det praktområdet det har potensiale til, får følge med på hva politikerne lover i månedene framover.

Til høsten er det som kjent kommunevalg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse