Seksuell trakassering er et problem!

Jeg mener at seksuell trakassering er et vanlig virkemiddel som gutter ofte bruker for å få makt over jenter. Ikke alltid er det gjort bevisst, men de...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg mener at seksuell trakassering er et vanlig virkemiddel som gutter ofte bruker for å få makt over jenter. Ikke alltid er det gjort bevisst, men det er sånn det fungerer i praksis. Seksuell trakassering er uønsket oppmerksomhet, omkring kjønn eller seksualitet. Alt fra at en medelev kommenterer jentas kjole istedenfor foredraget hun akkurat holdt, til å bli kalt hore og bli tatt på rompa. Det er noe de fleste jenter har opplevd, men de fleste vet ikke hva det er eller kan sette ord på det. Det er viktig å kunne si nei, og sette grenser for seg selv og vise at dette kan ikke tolereres!

Det er ikke meningen å gjøre alle gutter til skurker, men dette er et reelt problem. Veldig få gutter tror jeg liker å undertrykke jenter, men man er vant til det og det blir tolerert. Det er til begge kjønns fordel at seksuell trakassering stopper!

Det er gjort en stor undersøkelse på dette i Sverige, og resultatene var ganske sjokkerende. 69% av jentene har blitt kalt hore, ludder eller bitch. 41% av jentene har blitt tatt på puppene uten samtykk. 61% av jentene har blitt tatt på rumpa uten samtykke.

Sosialistisk ungdom har tilbud om et kurs feministisk selvforsvar, som er til for å øke jenters bevissthet rundt seksuell trakassering, og lære seg å takle dette. Jeg har vært med på dette selv, og det gir en trygghet. Du lærer ulike forsvars teknikker, og øver på å si ifra, og kunne si nei! Det går på det fysiske og psykiske, men det er ikke en oppfordring til vold. Det er teknikker til forsvar så du skal føle deg trygg når du går hjem på kvelden, og kunne bevege deg fritt uten å være redd. Statistisk sett så skjer de fleste voldtekter, av folk som offeret kjenner. Overfallvoldtekter er veldig sjelden, men det er de som blir hauset opp i media. Men uansett, dette er noe man faktisk kan gjøre for å forebygge voldtekter!

Sosialistisk ungdom og SV jobber for å få dette inn i skolen, for dette burde alle jenter kunne ta del i!

Det vil også bli tilbudt bevisstgjøring kurs til gutter, som skal handle om å gjøre gutta bevisst på seksuell trakassering.

Tonje Hundevadt

Sosialistisk Ungdom Nordre Aker

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse