Kommentar: – Sett opp skilt – her kjører mange feil

Krysset mellom Grefsenveien/Kjelsåsveien/Midtoddveien forvirrer mange, mener innleggsforfatteren. Han etterlyser et skilt mot Teknisk museum til venstre ned Kjelsåsveien for dem som kommer kjørende Grefsenveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Med skilt kan mye irritasjon, forvirring og frustrasjon unngås for alle de bilførere som ikke er lokalkjent her, skriver Kjelsås-beboer John Gulbrandsen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

John Gulbrandsen. FOTO: PRIVAT

Jeg kommer ofte kjørende nordover bort Grefsenveien mot trikkeholdeplassen ved
Prix-butikken.

Der krysser Kjelsåsveien trikkesporet og går nedover mot Frysja.

Når jeg kjører her og når jeg ligger bak en bil, i hvert fall hvis det er en bil med «ikke-Oslo-skilter», tar jeg alltid et veddemål med meg selv om at han kommer til å følge trikkesporene rett frem – bortover Midtoddveien (og sannsynligvis kjøre feil). Ettersom han eller hun ganske sikkert skal videre nedover Kjelsåsveien, antagelig til Teknisk museum.

I 9 av 10 tilfeller tipper jeg rett. Han kjører videre bortover Midtoddveien. Jeg følger jo etter på min vei hjem. Usikkerheten viser seg snart. Han sakker farten ser seg om, men kjører videre. Helt til bilisten finner et sted å snu, lenger bort i veien, og kjører tilbake.

Dette lille problemet bør kunne løses enkelt. Få rette myndighet til å sette opp to skilt,synlig på et egnet sted ved Prix-butikken med tekst «Kjelsåsveien» og «Teknisk Museum». Mange kjører jo feil. Med skilt kan nok mye irritasjon, forvirring og frustrasjon unngås for alle de bilførere som ikke er lokalkjent og er på besøk i bydelen vår.

John Gulbrandsen
Kjelsås

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse