Signalbygget – et uhyggelig signal!

Med jevne mellomrom signaliserer Avantor sitt forsett om å bygge et 77 m høyt tårn på Gullhaug torg i Nydalen. Ikke for ofte – antakelig for å slippe ...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2008 kl 11:20

Med jevne mellomrom signaliserer Avantor sitt forsett om å bygge et 77 m høyt tårn på Gullhaug torg i Nydalen. Ikke for ofte – antakelig for å slippe massive reaksjoner fra beboere i området.

Nå er planen igjen brakt på bane og med nye ord i et forsøk på å bedåre publikum – og politikere – og foregripe motstandernes argumentasjon. Et prestisjeprosjekt, med andre ord. Fra før kjenner vi til uttrykk som "signalbygg som identitetsskaper" og "urbant parkområdet".

Nå har ordsmia i Avantor lansert nye ordkonstruksjoner i sine markedsførings-fremstøt som f.eks. "en attraksjon som vil gjøre Nydalen til en destinasjon for hele Oslos befolkning" og "Avantor har en tankegang om at det viktigste vi gjør i utviklingen av et levende bydelssenter er å skape møteplasser og aktiviteter som innbyr til bruk" (Nordre Aker Budstikke, 20.11.08). Til hvilken bruk? Leilighet til én (styrtrik) småfamilie i hver av de 24 etasjene? Og dette gjør Avantor av ren nestekjærlighet og ikke for å tjene penger?

Hva er igjen når det foreslåtte bygningskomplekset stjeler 3800 kvadratmeter av torgarealet? "Til glede for publikum"?

Forstår jeg Bydel Nordre Aker rett er signalbygget "et tilbakesteg i planene" om funksjonene til Gullhaug torg.

For hvert nytt fremstøt fra Avantors side, må de regne med et "steg" tilbake til tidligere argumentasjon fra et bue-korps av motstandere. Eiendomsselskapet kan heller ikke se bort fra nye motargumenter ved et hvert nytt publikumsfrieri.

Dropp planen!

Nils R. Ringdal

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!