Nordre Aker Budstikke mener

Sikkerhet er viktigst

LEDER 3. SEPTEMBER 2009 Byrådet har avlevert sin innstilling i saken om Vettakollen Høydebasseng, og falt ned på alternativ to, nemlig at utkjøringen...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2009 kl 10:46

LEDER 3. SEPTEMBER 2009

Byrådet har avlevert sin innstilling i saken om Vettakollen Høydebasseng, og falt ned på alternativ to, nemlig at utkjøringen av masser skal skje gjennom tunnel til Gaustadjordet, og videre ut på anleggstrasé i Gaustadveien og Sognsvannsveien. Det er beboerne, som uttaler seg i dagens avis, forståelig nok lite fornøyde med. En slik anleggstrafikk med tungtransport er noe de færreste vil ha i sitt nabolag. Men når store arbeider, som det her er snakk om, vil noen måtte bli berørt.

Plan- og bygningsetaten fremmet to alternative utkjøringer. Alternativ én, som byrådet ikke går inn for, skisserer en utkjøring i Trosterudveien på Ris i nabobydel Vestre Aker. Et slikt forslag ville holdt anleggstraseen i samme bydel som anleggsarbeidene i Vettakollen foregår. Nå blir Nordre Aker "straffet" for noe som foregår i Vestre Aker. Men en slik argumentasjon holder neppe, og bydelsgrensene er bare administrative soner, ikke absolutte grenser.

Gaustadvei-beboerne frykter med god grunn trafikkøkningen i veiene sine. Selv foreslår de en alternativ utkjøring gjennom Nordbergveien og Sognsveien. Ganske riktig påpeker de at Sognsveien fra krysset Nordbergveien og ned til Ringveien har en dimensjon som i større grad tillater denne type trafikk. Problemet er den delen av Nordbergveien som går gjennom Solvang kolonihage. Riktignok bor det ikke mennesker her hele året, men kolonisesongen er lang, og en vei midt i en "hage" på denne måten, er neppe heller veldig heldig

— også her er her leker barn og har sin skolevei.

— I reguleringsbestemmelsene tas det mange flotte miljøhensyn for å beskytte spesielle biotoper, grunnvann og ikke minst salamanderdammer! Nå er vi utrolig skuffet over at heller ikke byrådet ser den store trafikkfaren som vil oppstå for våre barnehage- og skolebarn, sier naboene. At politikerne setter salamandrenes velferd over skolebarns liv og sikkerhet, tror vi ikke. Men både det biologiske mangfoldet og innbyggernes sikkerhet er noe politikerne har en plikt til å ta hensyn til i slike saker. Kanskje har de likevel "glemt" skolebarna denne gangen? Vi oppfordrer byråd og planmyndigheter til å finne en løsning på massutkjøringen som setter sikkerheten i høysetet, og der foreldre og barn fortsatt kan føle seg trygge når de ferdes på vei til barnehage og skole.

Vi oppfordrer byråd og planmyndigheter til å finne en løsning som setter sikkerheten i høysetet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon