Sjekket inn 5000 brillepar på flyet

BRILLER I BAGASJEN: Her er gjengen klar før avreise på Gardermoen, og som står for årets "Gi syn til Tanzania"-aksjon. Optikere og optikerassistenter skal sørge for synsundersøkelser og flere tusen briller blir delt ut til trengende i Tanzania. FOTO: UTLÅNT

BRILLEBLOGGEN: Etter 12 timer i fly og bare noen timers søvn, gjøv de lokale optikerne på med synsundersøkelser til lokalbefolkningen i Arusha, Tanzania. Her er den første rapporten fra årets «Eyecamp», sett gjennom brillene til Grefsen-gutten Philip Reiler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2017 kl 12:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika. Les Brillebloggen fra 2016 her.

DAG 1:

På mandag sjekket vi inn nærmere 5000 briller og solbriller på Gardermoen. Bagasjekvoten ble brukt til briller, og personlige ting ble lagt i håndbagasjen.

Mange tusen Specsavers-kunder har donert sine briller til det humanitære prosjektet «Gi syn til Tanzania», og mange av disse kommer fra Grefsen og Kjelsås, som har gitt sine briller til sin lokale butikk på Sandakersenteret. Deriblant skuespiller og Grefsen-beboer Per Christan Ellefsen.

Se bildet større

STOR INNSATS: Anne Vegum er blant optikerne fra Specsavers som bistår med synsundersøkelser til lokalbefolkningen i Arusha, i Kilimanjaro regionen i Tanzania. FOTO: UTLÅNT

Mange hadde stått i kø lenge for å sikre seg en synsundersøkelse. På rekordtid satte optikerne Anne Vegum, Åshild Martinsen og Jørn Seim opp sine arbeidsstasjoner, sammen med studenter fra Høyskolen i Sørøst-Norge, som er landets eneste utdanningsinstitusjon for optikere.

Det ble fort både varmt og hektisk, men alle beholdt roen i ukjent farvann og med stort arbeidspress, og alle får den hjelpen de trenger.

LES OGSÅ: Eyecamp dag 2: Bright (6) fikk kjeft på skolen. Ingen visste at han ikke så noe

Se bildet større

STORT BEHOV: Optiker Åshild Martinsen fra Specsavers sørger for at Grace får en profesjonell synsundersøkelse. FOTO: UTLÅNT

Øyehelse og briller er ekstrem mangelvare i Tanzania, som er et av verdens fattigste land. Stor er derfor gleden når en får et par briller på nesen, som gjør at man kan lese avisen igjen. For eksempel Neema og Stanley, som utbryter «I can read», da de fikk tilpasset briller.

Stanley har nylig begynt som lærer på søndagsskolen og har tidligere måttet undervise elevene med hva han kan huske fritt fra eget minne. «Nå kan jeg lese fra bøkene», utbryter han fornøyd.

Her kan du se video fra fjorårets eyecamp:

LES OGSÅ: Kameratene fra Koll, Korsvoll og Lyn har blitt idrettsfrivillige i Afrika. Slik kan også du oppleve eventyret!

Se bildet større

HJELPER TIL: Axel Heiberg vant konkurransen "Årets Brillemodell 2016, og fikk en tur til Tanzania for å hjelpe til under "Gi syn til Tanzania". FOTO: UTLÅNT

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse