Kommentar: «Skivebom fra Oslo Unge Venstre»

Ådne T. Madsen er leder av Vestre Aker Unge Høyre. FOTO: VESTRE AKER UNGE HØYRE

Oslo Unge Venstre tar feil når de sier at saker som anonym retting av prøver og valgfritt sidemål er uviktige, skriver leder av Vestre Aker Unge Høyre, Ådne T. Madsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2015 kl 13:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke hadde nylig en sak om at lokalforeningen Vestre Aker Unge Høyre, bestående av bydelene Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker, går inn i valgkampen som landets største lokalforening.

Her pekte jeg på et ivrig styre, engasjerte medlemmer og Unge Høyres politikk, først og fremst skolepolitikken, som årsaker til høy medlemsvekst.

Oslo Unge Venstres leder, Tor Frøytvedt Dahl, fulgte opp med kritikk mot eksempler på saker som ungdom er interessert i. Oslo Unge Venstre mener at saker som valgfritt sidemål, anonym retting av prøver og eksamen før russetiden er uviktige saker, og antydet at Unge Høyre har et lavt ambisjonsnivå for osloskolen og at Høyres skolebyråd derfor bør skiftes ut med en politiker fra Venstre. Oslo Unge Venstres kritikk er skivebom.

Høyre har i de siste årene sørget for at skole er en budsjettvinner i Oslo. Hver fjerde krone i Oslos budsjett blir i dag brukt på utbygging av skoler, etter- og videreutdanning for lærere og flere undervisningstimer for Oslos elever.

Halvparten av alle elever erfarer i dag at «trynefaktor» påvirker karakterene.

Høyreskolen i Oslo har syv år på rad oppnådd best resultater i landet. Unge Høyres ambisjon er at Oslos elever skal ha verdens beste skole. Byrådet leverer på skolepolitikken, og jeg er veldig glad for at Venstre og Høyre har stått sammen om dette.

Men jeg mener at Oslo Unge Venstre tar feil når de sier at saker som anonym retting av prøver og valgfritt sidemål er uviktige. Jeg er enig i at gode lærere, utbygging av skoler og flere undervisningstimer er enda viktigere, men for mange ungdommer ville skolehverdagen blitt bedre med anonym retting av prøver og valgfritt sidemål.

Halvparten av alle elever erfarer i dag at «trynefaktor» påvirker karakterene. Det vil si at mange elever i dag opplever å få urettferdige karakterer – bare fordi læreren ikke liker vedkommende. Dette kan knuse drømmen om å komme inn på den videregående skolen eller det studiestedet man ønsker.

Unge Høyre mener at elever skal få rettferdige karakterer basert på arbeidet man har gjort, og vil derfor at store prøver og innleveringer skal rettes anonymt.

Og kanskje er nettopp det årsaken til at Unge Høyre vant skolevalget i 2013 med en oppslutning på 28,2 prosent

Vi vet også at hver femte elev som går ut av ungdomsskolen ikke kan lese eller skrive skikkelig. Likevel må elever lære seg to versjoner av norsk; bokmål og nynorsk. Unge Høyre mener at det er bedre å kunne ett språk ordentlig enn å kunne to halvveis. Sidemålet bør bli valgfritt, slik at de som sliter kan lære seg hovedmålet bedre, og sånn at de som vil prioritere andre fag kan gjøre det.

Oslo Unge Venstre kan gjerne mene at disse sakene er lite viktige. Men faktum er at dette er viktige saker for mange ungdommer. Og kanskje er nettopp det årsaken til at Unge Høyre vant skolevalget i 2013 med en oppslutning på 28,2 prosent, mens Unge Venstre fikk 6,7 prosent.

Ådne T. Madsen
Leder, Vestre Aker Unge Høyre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse