ANNONSE
Annonse

Småhusområdene i hele Nordre Aker under press

«Dersom alle Oslos 119 stasjonsområder skal fortettes i en radius på minimum 500 meter, så åpner det i praksis opp for en teppebombing av blokker i nær sagt alle småhusområder i Oslo, inkludert rundt områder som Berg, Grefsen og Nordberg.» Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Med Arbeiderpartiet bak rattet i Oslo legges det nå opp til at inntil 119 områder i Oslo med enten lokaltogstasjon, trikkestopp eller t-banestopp skal fortettes, skriver Høyres Pia Farstad von Hall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2016 kl 09:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Høyre mener at Oslos småhusområder er verdt å ta vare på for å sikre varierte bo- og oppvekstmiljøer. Byrådet med Raymond Johansen i spissen har andre planer. På bystyrets møte 14. desember ble byrådets forslag til planstrategi for arbeidet med byutviklingen i Oslo de kommende årene vedtatt.

Ap teppebomber småhusområder

Strategien som nå er vedtatt viser at byrådspartiene AP, SV, MdG med støtte av Rødt ønsker å ta Oslos byutvikling i en helt annen retning enn det vi på borgerlig side ønsker.

Kort oppsummert ønsker byrådet å fjerne ordet «prioriterte» i kommuneplanens «prioriterte stasjonsnære områder». Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti stemte imot forslaget som i realiteten innebærer en ytterligere fortetting i småhusområdene. Ikke bare på noen tidligere definerte steder.

Høyres Pia Farstad von Hall (nr. 2 fra v.), her sammen med Venstres Espen Ophaug, Aps Victoria Marie Evensen og Frps Camilla Wilhelmsen, som alle sitter i byutviklingskomiteen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med Arbeiderpartiet bak rattet i Oslo legges det nå opp til at inntil 119 områder i Oslo med enten lokaltogstasjon, trikkestopp eller t-banestopp skal fortettes. Under behandlingen av kommuneplanen høsten 2015 gjorde Arbeiderpartiet det klart at de ville gjennomføre «en analyse over utbyggingspotensialet i en radius på minimum 500 meter rundt hver stasjon (større radius i områder hvor det er naturlig)».

Dersom alle Oslos 119 nylig definerte stasjonsområder skal fortettes i en så stor radius åpner det i praksis opp for en teppebombing av blokker i nær sagt alle småhusområder i Oslo.

Høyre har aldri støttet 12 etasjers blokker på Grefsen

Vedtaket om byrådets nye planstrategi omfatter i praksis alle småhusområdene i bydelen og setter utviklingen av dem under press. Denne saken kommer i tillegg til debatten om Nedre Grefsen, som vi vet er viktig i bydelen. Høyre har i den saken vært opptatt av at det skal lages et eget områdeprogram for Nedre Grefsen der bydelen og innbyggerne blir invitert til å komme med innspill til hvilke rammer som skal gjelde for fortetting. Høyre har aldri støttet 12 etasjers boligblokker på Grefsen.

LES OGSÅ: Bensinstasjon og verksted må fjernes for å plass til sykkefelt på Storo

Oslo trenger variert bebyggelse

Befolkningsveksten i Oslo gjør at det er behov for å bygge flere boliger, og Høyre mener at flere områder i byen kan tåle en større grad av fortetting. Dette gjelder spesielt rundt større kollektivknutepunkt, for eksempel områder som Skøyen, Helsfyr og Økern.

Storo er også et slikt kollektivknutepunkt, men da med egen områdeplan for Nedre Grefsen. Byen skal fortettes med kvalitet, men ikke for enhver pris, og ikke over alt.

Delta i debatten. Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse