ANNONSE
Annonse

«Småhusområdene i Nordre Aker er ikke trygge med dagens byråd»

Pia Farstad von Hall, her fotografert i Morells vei på Grefsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DEBATT: Etter over et års seigpining av innbyggerne i området har byrådskameratenes pipe fått en ny lyd. Dette er første gang representanter for venstresiden så tydelig sier at de vil ødelegge småhusområder for å fortette, skriver Pia Farstad von Hall (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2018 kl 09:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen fra MDG og leder av Byutviklingskomitéen Victoria Marie Evensen fra Ap har vært på en snarvisitt i Nordre Aker bydel i håp om å sjarmere innbyggerne til å glemme at byrådet senest for et drøyt år siden ønsket å bygge blokker i populære småhusområder. I et oppsiktsvekkende intervju i Nordre Aker Budstikke hevder de at det aldri har vært byrådets hensikt å rive småhusområdene i Nydalen øst og Nydalen vest og erstattes med blokker.

LES BAKGRUNN: Småhusområdene i Nordre Aker som eldri egentlig var i fare

Forsøket på bortforklaring er en eneste lang rekke med floskler om medvirkning, henvisning til gamle befolkningsprognoser og ansvarsfraskrivelser. For om byrådet aldri mente å fortette flere småhusområder i Nordre Aker, hvorfor foreslo de det da?

Hanna Marcussen er øverste politisk ansvarlige for Plan- og bygningsetatens over 450 ansatte. Hun understreker at forslaget til ny kommuneplan som ble sendt ut på høring i begynnelsen av mai i fjor var Plan- og bygningsetatens verk, selv om det er byrådet som sender en kommuneplan på høring. Underforstått, noe hun som øverste ansvarlig for etaten ikke har kunnet påvirke, eller på noen som helst måte kunne stilles til ansvar for.

MDGs forsøk på bortforklaring av dette i Nordre Aker Budstikke 9. juli, med å peke på Høyre, står ikke til troende. Når Marcussen i tillegg vikler seg inn en bortforklaring om at hun «ikke har vært på saksbehandlingsnivå i Plan- og bygningsetaten» og derfor «ikke kan si noe om de har vært der eller ikke», går det fra vondt til verre. For det første er det dårlig lederskikk å skylle på sine egne ansatte. For det andre er det underlig at byrådet måtte bruke snart to år på å si at fortetting i disse småhusområdene var uaktuelt. I stedet har de sittet muse stille på rådhuset mens folk har fryktet for sine hjem. Det er rett og slett dårlig gjort.

Bedre blir det ikke av at byutviklingskomitéens leder Victoria Marie Evensen sier rett ut at hun ikke var klar over småhusområdenes kvaliteter før hun var på befaring der i fjor høst. Etter over et års seigpining av innbyggerne i området har byrådskameratenes pipe fått en ny lyd. «Akkurat her ville det uansett, helt uavhengig av befolkningsprognosen, ikke vært så stort potensial. Da er det ikke noe grunn til å ødelegge området». Dette er første gang representanter for venstresiden så tydelig sier at de vil ødelegge småhusområder for å fortette. Slettholm i Aftenposten har helt rett når han sier i avisen 8. juli: «Villaeiere i Oslo bør få fred nå».

Byrådsleder Raymond JOhansen, finansbyråd Robert Steen og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen fra fremleggelsen av det reviderte kommuneplanforslaget i Rådhuset i juni i år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Er faren over for småhusområdene i Nordre Aker? Kan aksjonsgruppen «Stopp ødeleggingen av Nedre Grefsen» legges ned og alle som har stått på for småhusområdene sove trygt? Nei dessverre. De må nok sove med et halvt øye åpent så lenge Arbeiderpartiet, MDG og SV styrer. Årsaken til det finner vi i byrådets begrunnelse for snuoperasjonen.

Byrådsleder Raymond Johansen sa under pressekonferansen at det har vært «naturlig å justere forslaget til ny kommuneplan som ble sendt ut på høring i fjor som følge av de siste befolkningsprognosene.» Høyre er tydelige på at vi i fremtiden ikke vil ta nye småhusområder til fortetting. Det er en målsetting byrådspartiene med Ap i spissen ikke støtter. Derfor er det et åpent spørsmål hva dagens byrådspartier vil gjøre den dagen befolkningsveksten pånytt tiltar.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse