Smittende engasjement

nn Vi skriver denne uken om forrige torsdags bydelsutvalgsmøte, der mange engasjerte Nordre Aker-innbyggere stilte opp for å tale sin sak foran de fol...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2008 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
nn Vi skriver denne uken om forrige torsdags bydelsutvalgsmøte, der mange engasjerte Nordre Aker-innbyggere stilte opp for å tale sin sak foran de folkevalgte lokalpolitikerne og bydelsdirektøren. Det er mange saker som engasjerer befolkningen i Nordre Aker. Bomdebatten på Lofthus vekker sterke følelser både for og imot. Den fremtidige bruken av Berg gård er det mange som er opptatt av – det har vi sett og hørt i de siste måneders BU-møter, men også folkemøtet om dette temaet i høst trakk fullt hus. Den planlagte undergangen i Nydalen er en annen sak nærmiljøet er opptatt av. Også oppmøte i Korsvollhuset mandag kveld, i forbindelse med møte i høyspentsaken, viser at Nordre Aker-beboerne følger med og lar seg engasjere.

Og absolutt ikke for å glemme all skoleengasjementet fra blant annet bydelens foreldre, som de første i Oslo, har dannet eget felles FAU for alle skolene!

nn Nevnte saker dreier seg i hovedsak om politikk. Men også på kulturfronten er det stort engasjement. Det viser Twist-festivalen, som snudde Nydalen på hodet i forrige uke. Ikke minst talentkonkurransen "Nydalske talenter", har vist at det er mange flinke mennesker i denne bydelen, og som gjerne vil dele sine talenter med andre. Og da har vi ennå ikke nevn alle de tusenvis som engasjerer seg ukentlig i idretten, frivillige organisasjoner, i menighetene og så videre. Vi syns også det er flott at det nå finnes en egen bydelspris for å ære de som æres bør! Først ut var foreldreforeningen i Lyn – vel fortjent! TV-aksjonen viste også at vi i Nordre Aker er bryr oss om hverandre. Bøssebærersentralene meldte om stor interesse for å gå med bøsser – noen steder måtte de til og med dele opp rodene for at alle som ville skulle få gå. Men også det at bydelen havnet på tredjeplass over de mest gavmilde områdene i byen, er verdt å merke seg.

nn I desember skal bydelsutvalget vedta budsjettet for 2009. Det er grunn til å tro at en god del Nordre Aker-beboere vil følge prioriteringene i budsjettet nøye, kanskje også fra tilhørerbenken i siste BU-møtet før nyttår? Da sparekniven ble funnet frem tidligere i år, for å minske virkningen av et begynnende underskudd, stilte enkeltpersoner og interessegrupper opp i bydelsutvalget for å si sin mening. Dette er et sunt tegn i et lokalsamfunn, som det Oslos bydeler tross alt er. Men likevel er Bydel Nordre Aker større enn mange av landets kommuner. Det er flott å se en bydel med så mange mennesker som engasjerer seg og bryr seg. Og da blir det selvsagt ekstra moro og inspirerende for Nordre Aker Budstikke å lage avis.

Det er flott å se en bydel med så mange mennesker som engasjerer seg og bryr seg

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse