Snøen på Solemskogen

Etter fellesmøte på Solemskogen forrige onsdag er det ingen tvil om at kunstsnøprosjektet til Kjelsås Langrenn har lite - eller ingen støtte fra beboe...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2006 kl 13:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Etter fellesmøte på Solemskogen forrige onsdag er det ingen tvil om at kunstsnøprosjektet til Kjelsås Langrenn har lite - eller ingen støtte fra beboerne. De ønsker verken kunstsnøproduksjon eller kunstige lagde løyper i sitt nærområde.

Saken har versert på Solemskogen siden i fjor sommer, men beboerne er ikke blitt godt nok orientert om kunstsnøprosjektet. Det de vet har de stort sett fått vite gjennom media. Derfor var det på tide at vellet inviterte til et informasjons- og debattmøte forrige onsdag.

Nå får motaksjonistene sin egen representant i gruppa. Det vil sikkert bedre informasjonsflyten og balansere den videre fremdriften om kunstsnø eller ikke på Solemskogen.

Å sikre at barn og unge som ivrer for skigåing får muligheten til det - uansett natursnø eller ikke - er en god tanke. Og også forebyggende arbeid, som BU-leder Egil Ihlen ytret i forrige ukes møte. Nordre Aker Budstikke har ingen problemer med å forstå idealismen og den dype kjærligheten til skisporten som drivkraft for et kunstsnøanlegg med løyper innover Lillomarka.

Det er vel heller ingen tvil om at mange av Solemskogbeboerne også er glade i å gå på ski, men de vil helst ha det på naturens egne premisser - og ikke kunstig.

Selv om Solemskogen er et lite område på Kjelsås, med mindre enn 100 husstander, tror vi det er viktig å lytte til beboerne i denne saken. Som en av Kjelsås Idrettslags mangeårige medlemmer og Solemskogbeboer sa i møte forrige onsdag; – Dette skaper konflikt - finn andre løsninger!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse