Brillebloggen: Sola fører til grå stær

SOLBRILLER TIL BARNA: Alle barna får solbriller slik at de kan forebygge grå stær. FOTO: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Det går nærmest en epidemi av grå stær over Afrika, og det er først og fremst sola som har skylden. Med solbriller på nesen kan mange tilfeller av den skumle øyesykdommen unngås.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 2

Tanzania er et av verdens fattigste land, og et sosialt sikkerhetsnett finnes ikke. Derfor er private hjelpetiltak av stor betydning for landet. De fleste forbinder Zanzibar med et sydhavsparadis, men øya huser også den fattigste delen av Tanzania.

Se bildet større

BRILLENE KOMMER FREM: Det er godt å se at alle brillene kommer frem til dem som trenger det mest, sier Philip Reiler i Specsavers. FOTO: Morten Bendiksen

I 33 varmegrader og høy luftfuktighet, er det ikke så rart at teamet fra Specsavers blir litt øre og svimle. Men med nok påfyll av vann og snacks, holder optikerne det gående, slik at første dagen av årets eyecamp blir en stor suksess.

Tidlig på morgenen står allerede sola høyt på himmelen. Og det er nettopp det skarpe sollyset som fører med seg konsekvenser for synet. De aller færreste har solbriller for å beskytte øynene, og derfor ser vi ofte mange tilfeller av grå stær. Med over 1000 solbriller gitt av kunder, samt velvillige sponsorer som Polaroid, har vi muligheten til å sikre at en betydelig del av befolkningen kan beskytte seg mot grå stær.

Takknemmligheten er stor hos mottakerne, og følelsen hos optiker-gjengen av å ha gjort en forskjell, er til å ta og føle på. Vesle Kelvin på to år, er blant dem som blir utstyrt med små solbriller, som forhåpentligvis vil bidra til at han ikke havner i den mørke statistikken over tilfeller av grå stær. Imorgen venter en ny dag, og da venter enda flere personer på hjelp gjort mulig av brille-givere til Specsavers.

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Se flere bilder fra de første to dagene her:

BRILLEBLOGGEN 2018:
DAG 1 – Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse