Stakkars Oslo Høyre

Stakkars Oslo Høyre. Allerede før vi ble kjent med ordførerens skattesnusk var vi mer enn vanlig spent på Oslopartiets oppslutning. Høyre har hatt en ...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Stakkars Oslo Høyre. Allerede før vi ble kjent med ordførerens skattesnusk var vi mer enn vanlig spent på Oslopartiets oppslutning. Høyre har hatt en vanskelig inngang til valgkampen. Særlig har det blåst hardt her i de vestlige bydelene der partiet står sterkest. Nominasjonsprosessen ble en thriller der Fabian Stang mot alle odds seilte opp som ordførerkandidat, mens lokalpartiene i Bydel Ullern og Bydel Vestre Aker fortsatt er frustrert over at de ikke har fått en eneste av sine menn eller kvinner inn på kumulert plass til bystyret. Høyrefolk er gode til å slutte rekkene og stå samlet utad. Men konfliktlinjene ligger der, og de går minst like mye på geografi som politikk.

En annen sak som kan komme til å kaste skygger er rettssaken om behandlingen av Husebyskogen som ambassadetomt. Margrethe Geelmuyden gleder seg til å gå gjennom hele saken enda en gang, denne gang i en rettssal. Uansett hva retten avgjør vil vi her få en lang argumentasjonsrekke fra ambassademotstanderne som først og fremst retter seg mot sentrale Høyre-folk. Geelmuyden mener både byrådsleder Erling Lae, ordfører Per Ditlev-Simonsen og daværende byråd Grete Horntvedt har mye å svare for. Rettssaken starter førstkommende mandag. Oslo Høyre ved Michael Tetzschener tror folk er ferdig med ambassadesaken og at den ikke vil påvirke årets lokalvalg. Han kan håpe, men vi er ikke overbevist om at han har rett.

Særlig ikke etter at ordfører Per Ditlev-Simonsen mandag ble detronisert. Han burde ha trukket seg umiddelbart da avsløringene var et faktum. Han har hatt mange år på seg for å legge en strategi for hvordan han skulle opptre den dagen sannheten eventuelt kom frem. Det samme har datteren som er kommunikasjonsdirektør i Norsk Hydro. Vi var tilstede i Forretningsutvalget mandag og hørte opposisjonen kreve hans avgang. Siden har det ikke vært noen annen utgang for ordføreren enn å trekke seg. Mange nordmenn benytter seg av svart arbeid og snyter litt på skatten. I disse tider med mye penger og mye billig svart arbeidskraft risikerer du å måtte lete litt for å finne noen som har helt ren samvittighet. At andre også bryter lover og regler er til liten hjelp for Oslo Høyre og ordføreren. Byens ordfører kan ikke handle svart. Han kan ikke sørge for skjulte kontoer i Sveits til verken seg selv, sin kone eller datteren.

Vi ser ikke bort fra at endel velgere nå vurderer å velge bort Høyre. Dere vil vi minne om at dette ikke bare er et valg til bystyret. Dere skal også velge hvem som skal sitte i Bydelsutvalget. Høyrelistene byr på en lang rekke spennende navn som fortjener å bli vurdert uavhengig av bråket som nå raser. Husk at det er direktevalg til bydelene, og at du har en unik mulighet til å påvirke hvem som skal styre din del av Oslo!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse