ANNONSE
Annonse

«Stor grønn park i Nydalen. Fernanda Nissen Park?»

Dette er området Bjørn O. Bjørnson (iinfelt) ønsker park: Sandakerveien 113-119 går fra Sats-bygget og til venstre i bildekanten. Byggeaktiviteten bak er Thons kino- og boligkompleks. Bak ligger Storosenteret. Foto: K. A. KJELSTRUP / K. HAGA

KOMMENTAR: Nå har vi sjansen til å få realisert en stor park i Nydalen, skriver Bjørn O. Bjørnsen i Sagene Rødt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2017 kl 13:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Nå har vi – beboere i Bydel Sagene og Bydel Nordre Aker – sjansen. Rødt fikk med seg fagkomiteen i Bydel Sagene – med unntak av Høyre – til å regulere Sandakerveien 113-119 til offentlig park på 17 mål. Da saken kom opp i BU hadde Ap skiftet standpunkt, og stod nå sammen med H om et forslag til park på 4,5 mål.

Men slaget er ikke tapt. Det skal seinere opp til behandling sentralt i Oslo. Og vi som beboere kan påvirke Ap og H til å gå inn for park på 17 mål.

LES OGSÅ: Slik er Avantors boligplaner for Sandakerveien 113-119

Hvorfor er denne reguleringssaken så viktig?

Nydalen er allerede en av Norges tettest befolkede områder. I en omdannelse fra industri-område til høye og tette boligblokker og kontorbygg. Et stort senter med kino og leiligheter reiser seg nå ved siden av dette området, som er den siste muligheten til å få en stor offentlig park i Nydalen.

Pionerene i arbeiderbevegelsen tenkte stort. Det er nå hundre år siden Fernanda Nissen ble valgt som leder av parkutvalget i Kristiania. I hennes periode ble det bygd flere nye parkanlegg. Bl.a. Torshovparken der det også står en byste av henne. I dag er hennes navn allerede knyttet til Nydalen med skole og gate.

Obos har kjøpt trykkeritomten i Sandakerveien 121, og ønsker å rive dagens bebyggelse og bygge 1100 nye boliger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nydalen trenger nå vår støtte. Det pågår reguleringssaker for flere tusen nye innbyggere. Bl.a. på nabotomta til Sandakerveien 113-119, der OBOS planlegger flere hundre nye leiligheter.

Rødt Sagene støtter de som nå krever at den siste egnede tomta i området blir til et stort park- og friluftsområde. Som Talefoten skrev i sin leder; La Nydalen få sin Birkelund!

Bjørn O. Bjørnsen

Leder Sagene Rødt

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Obos-planene for trykkeritomten (Sandakerveien 121) er de hvite byggene til venstre med grønt tak. Byggene som er gjennomsiktige er Avantors tomt Sandakerveien 113-119, hvor det er foreslått park av politikere i Bydel Sagene. Nybyggene til høyre er kinosenteret og boligområdet som utvikles av Thon. Foto: COBE ARKITEKTER/COWI

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse