Brillebloggen: Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar

GOD STEMNING: Denne glade gjengen fra Specsavers skal sørge for at innbyggerne på Zanzibar får briller donert av personer fra blant annet bydel Nordre Aker. FOTO: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Etter 17 timers reising, er omsider «brilleblogger» Philip Reiler fra Grefsen klar for en uke med det humanitære prosjektet «Gi Syn til Tanzania».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2018 kl 15:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 1

Heten slår mot oss idet flydøren åpner seg, og svetteperlene pipler frem. Det var minus 5 grader da vi lettet fra Gardermoen, og i Zanzibar viser termometeret hele 32 varmegrader. «Godt vi har én dag å akklimatisere oss på», tenker nok de fleste av oss.

På flyplassen hersker det lettere kaos, med diverse innreiseskjema som skal fylles ut og beskjeder som blir gitt i hytt og pine. På bagasjebåndet teller vi opp riktig antall kolli. Tror vi i alle fall... 13 stappfulle hockeybager med briller og optisk utstyr har kommet vel frem, og vi priser oss lykkelige over at alt er på plass.

Det er ikke før vi er fremme på hotellet at vi innser tabben: Det mangler en bag inneholdende noe av det viktigste optiske utstyret fra Specsavers. Ble den liggende igjen på bagasjebåndet?

Med stort pågangsmot tar sjefsoptiker Trine Johnsen grep, og får lokalisert bagen. Den er heldigvis på flyplassen! Det er ingen tid å miste, for «eyecampen» starter i morgen, og da må alt utstyr være på plass. Etter å ha gjort vendereise til flyplassen, er bagasjen med det verdifulle inneholdet tilbake i de riktige optiker-hender og klare for å gi syn til Tanzania – denne gangen på den lutfattige øya Zanzibar.

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Se bildet større

NYSJERRIGE PRINSESSER: Disse lokale jentene gjorde store øyne da vi var på befaring der de to første dagene av eyecampen skal finne sted. FOTO: Morten Bendiksen

Se bildet større

Lokale barn på Zanzibar. FOTO: Morten Bendiksen

Se bildet større

Lokale barn på Zanzibar. FOTO: Morten Bendiksen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse