ANNONSE
Annonse

Tok grep for at Akerselva skal bli renere

Dag Gaute Gaasemyr og Kathrine Nitter plukker søppel fra Akerselva. Foto: May-Brith Døssland

– I Akerselva måtte noen av oss trå til og vasse ut i elva for å hente plastikkposer med blant annet klær som var blitt kastet, skriver Dag gaute Gaasemyr, etter strandryddekampanjen i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2017 kl 15:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

6. mai fant den store nasjonale dugnaden Strandryddedagen sted. Flere Venstrelag over hele landet deltok i denne ryddedugnaden. I tillegg deltok flere miljøorganiasjoner, blant annet Miljøagentene.

Nordre Aker Venstre bestemte seg for å gjennomføre en ryddeaksjon langs den øvre delen av Akerselva, fra Oset ved sørenden av Maridalsvannet til Nydalen.

LES OGSÅ: Trenger din hjelp for å holde Akerselva ren

Ved Oset møtte 3 glade Nordre Aker Venstre-medlemmer; Kathrine Nitter, Tor Kåpvik og undertegnede. Tor Kåpvik hadde med seg datteren sin, Jenny Kåpvik Lea, og en venninne av henne, Siri Skofteland, til aksjonen. May-Brith Døssland sluttet seg senere til aksjonen. Gruppeleder for Oslo Venstres bystyregruppe Guri Melby og Joke Verwaard, sekretariatsleder ved Oslo Venstre, var også til stede en time i løpet av aksjonen, og tok bilder. Aksjonen startet kl. 12, og varte til kl. 15 lørdag.

Fra venstre: Guri Melby, Tor Kåpvik, Kathrine Nitter, Jenny Kåpvik Lea, Siri Skofteland og Dag Gaute Gaasemyr. Foto: Joke Verwaard

Avfallsmengden var noe varierende langs den ruta vi ryddet, i den øvre delen av Akerselva var den ganske beskjeden, selv om det lå en god del plast slengt langs turstien her, og i skråningene over de.

Mengden avfall økte noe jo nærmere Nydalen vi kom. Her kom noen nylig anskaffede søppelklyper fra Oslo Venstre, som Nordre Aker Venstre hadde fått låne for anledningen, til god hjelp.

I Akerselva måtte noen av oss trå til og vasse ut i elva for å hente plastikkposer med blant annet klær som var blitt kastet. Ryddeaksjonen endte ved Bydelshuset i Nydalen, der Rusken stod klar til å hente søppelsekkene vi hadde samlet avfallet i.

LES OGSÅ: Undersøkte hvor mye mikroplast der er i Akerselva. Resultatet er nedslående

Glade elveryddere etter å ha levert søppelsekkene til Rusken. Fra venstre: Dag Gaute Gaasemyr, Kathrine Nitter og May-Brith Døssland. Foto: UTLÅNT

Selv er jeg svært glad for at Nordre Aker Venstre klarte å gjennomføre denne ryddeaksjonen, og at vi bidro til å gjøre Akerselva og stiene rundt renere for søppel. En slik årlig dugnadsaksjon for rydding av strender og elvebredder er også en god måte å markere seg på utad for Venstre, og alle som stilte opp fra Nordre Aker Venstre gjorde en kjempejobb.

Strandryddedagen viser hvor viktig det er at foreninger og lag setter av en dag årlig til å rydde strender og bredden langs innsjøer og elver for søppel, siden de da viser hvor nyttig deres innsats er for å bevare et rent miljø i havet, og langs strender og elvebredder. Og kanskje kan den øke bevisstheten rundt det å la være å hive plast og annet avfall i sjøen og elver, for å sørge for at de holder seg rene for framtidige generasjoner.

Dag Gaute Gaasemyr
Nestleder Nordre Aker Venstre

LES OGSÅ:

Dag Gaute Gaasemyr: Stans forsøplingen av havet!

Visste du at Frysja egentlig er navnet på hele Akerselva?

Hvor lang er egentlig Akerselva? De lærde strides, men her er fasiten

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse