Tomme ord til de eldre

Jeg er ikke blitt klokere av svarene jeg fikk på mine spørsmål om rettigheter for beboere på sykehjem. Sylvi Listhaug sier at hun er glad for at min m...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg er ikke blitt klokere av svarene jeg fikk på mine spørsmål om rettigheter for beboere på sykehjem. Sylvi Listhaug sier at hun er glad for at min mann trives på sykehjemmet. Hvor finner hun det i mitt innlegg? Jeg gir de ansatte velfortjent ros, men jeg sier samtidig at jeg ikke ser dem uten at de løper fra gjøremål til gjøremål. Jeg sier også at min mann har det så godt som man idag kan forvente å ha det på et sykehjem. Dette kan ikke misforståes med at han trives! Det jeg tier om er at min mann har kjedet seg der på grunn av manglende aktiviteter, ikke bare han selvfølgelig. Dette ser de ansatte også, årsaken er så enkel at de ikke har tid fordi de er for få! Listhaug opererer med begrepet en uketime fysioterapi pr. 3beboere??? Hva er det og hvordan er det regnet ut? Vi har aldri fått noe tilbud om medisinsk vurdeing m.h.t fysioterapi.

Idag 17. august leser jeg på nett Dagens Medisin: "Trening på sykehjem har effekt.

Styrketrening ,aerobic,fysio-og ergoterapi,hagearbeid og tai-chi bedrer funksjonsnivået hos eldre som bor på institusjonEn rekke forskere (Cochrane-samarbeidet) har systematisk gjennomgått relevant forskningslitteratur og funnet at fysisk rehabilitering kan gi mer sosial deltakelse, redusert agitasjon, mindre engstelse for fall og noe bedre kognitiv funksjon hos eldre som bor i omsorgsbolig og sykehjem. "

Noe å satse på altså? Her verifiseres min påstand om det samme. Ikke å satse kan på sikt også få økonomiske Konskvenser.

Ingen av svarene jeg får forteller meg hvilke rettigheter en sykehjemsbeboer har. Hanne Lyssand sier at en sykehjemsbeboer ikke fraskriver seg rettigheter. Nei. det ser ut som om det går automatisk. Videre sier hun at det har vært litt problemer med legedekningen.! Det er mildt sagt, legedekningen er et stort tema som jeg skal vokte meg for å ta opp her!

Det sies stadig at fremtidens eldre vil kreve noe helt annet av eldreomsorgen enn dagens eldre. Fremtiden er her! Det snakkes også om at dagens politiker forakt er farlig for demokratiet, Det er jeg enig i, men velger forakt er kanskje enda farligere. Som f.eks nå i valgtider hvor vi gamle er blitt så populære fagre løfter og tomme ord.

Berit Risebro

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse