Tomme ord til de eldre

Jeg er ikke blitt klokere av svarene jeg fikk på mine spørsmål om rettigheter for beboere på sykehjem. Sylvi Listhaug sier at hun er glad for at min m...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Jeg er ikke blitt klokere av svarene jeg fikk på mine spørsmål om rettigheter for beboere på sykehjem. Sylvi Listhaug sier at hun er glad for at min mann trives på sykehjemmet. Hvor finner hun det i mitt innlegg? Jeg gir de ansatte velfortjent ros, men jeg sier samtidig at jeg ikke ser dem uten at de løper fra gjøremål til gjøremål. Jeg sier også at min mann har det så godt som man idag kan forvente å ha det på et sykehjem. Dette kan ikke misforståes med at han trives! Det jeg tier om er at min mann har kjedet seg der på grunn av manglende aktiviteter, ikke bare han selvfølgelig. Dette ser de ansatte også, årsaken er så enkel at de ikke har tid fordi de er for få! Listhaug opererer med begrepet en uketime fysioterapi pr. 3beboere??? Hva er det og hvordan er det regnet ut? Vi har aldri fått noe tilbud om medisinsk vurdeing m.h.t fysioterapi.

Idag 17. august leser jeg på nett Dagens Medisin: "Trening på sykehjem har effekt.

Styrketrening ,aerobic,fysio-og ergoterapi,hagearbeid og tai-chi bedrer funksjonsnivået hos eldre som bor på institusjonEn rekke forskere (Cochrane-samarbeidet) har systematisk gjennomgått relevant forskningslitteratur og funnet at fysisk rehabilitering kan gi mer sosial deltakelse, redusert agitasjon, mindre engstelse for fall og noe bedre kognitiv funksjon hos eldre som bor i omsorgsbolig og sykehjem. "

Noe å satse på altså? Her verifiseres min påstand om det samme. Ikke å satse kan på sikt også få økonomiske Konskvenser.

Ingen av svarene jeg får forteller meg hvilke rettigheter en sykehjemsbeboer har. Hanne Lyssand sier at en sykehjemsbeboer ikke fraskriver seg rettigheter. Nei. det ser ut som om det går automatisk. Videre sier hun at det har vært litt problemer med legedekningen.! Det er mildt sagt, legedekningen er et stort tema som jeg skal vokte meg for å ta opp her!

Det sies stadig at fremtidens eldre vil kreve noe helt annet av eldreomsorgen enn dagens eldre. Fremtiden er her! Det snakkes også om at dagens politiker forakt er farlig for demokratiet, Det er jeg enig i, men velger forakt er kanskje enda farligere. Som f.eks nå i valgtider hvor vi gamle er blitt så populære fagre løfter og tomme ord.

Berit Risebro

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon