Trafikk på gangveier

Jeg viser til artikkelen "Politiet trosser kommunen" i siste utgave av Nordre Aker Budstikke, og deler forbistrelsen over motorisert ferdsel på gangve...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg viser til artikkelen "Politiet trosser kommunen" i siste utgave av Nordre Aker Budstikke, og deler forbistrelsen over motorisert ferdsel på gangveiene med beboerne i Blåsbortveien. De har min fulle støtte og forståelse.

Forsøk å gå over en gangbro med kraftig bilfobi, for å så møte en moped på toppen av broen. At jeg klamrer meg til gelenderet og skriker som en gal, ser ikke ut til å gjøre særlig inntrykk på mopedistene. De bare kjører videre som om ingenting har skjedd. Denne ulovlige kjøringen gjør livet til et helvete for meg, og jeg går minst mulig ut.

Jeg har kontaktet Statens vegvesen Oslo, for å høre om det er noe man kan gjøre med problemet med motorisert ferdsel over gangbroer, for eksempel bedre skilting, bare for å minne trafikkantene om at de er i ferd med å gjøre noe ulovlig dersom de kjører der, men har bare fått til svar at "alle vet at det ikke er lov til å kjøre over gangbroer", og at skilting derfor ikke er nødvendig. De viser videre til at det er politiets ansvar å sørge for at loven overholdes.

De fleste skjønner at det ikke kan stå en politivakt ved alle gangbroene i byen, men hva med videoovervåking? En fysisk sperre vil være til hinder for personer med barnevogn eller i rullestol, så det utelukker seg selv.

Gode tips mottas med stor takk.

Hilsen påkjørt fotgjenger

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse